Winnend PEC Zwolle duwt aartsrivaal verder in de problemen

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-10-30 14:36:08

PEC Zwolle heeft de stijgende lijn te pakken. De formatie van Ron Jans, zo slecht begonnen aan deze jaargang, was in een vermakelijke IJsselderby te sterk voor aartsrivaal Go Ahead Eagles (3-1). De start van de Zwollenaren maakte indruk. Queensy Menig was twee verdedigers én de doelman te slim af en tekende op fraaie wijze voor de openingstreffer. De pass van Bram van Polen op de vleugelspits mocht er ook wezen. Nog voor rust was de stand alweer gelijk. Verdediger Sander Fischer, geen erkende goaltjesdief, scoorde met een fraaie halve omhaal. 'The Eagles' hadden na rust weinig geluk. Een knal van oud-PSV'er Marcel Ritzmaier eindigde op de lat. PEC Zwolle wist even later wél te scoren. Mustafa Saymak bracht het fraaie doelpunt op zijn naam. De bezoekers gaven niet op en kregen een paar grote kansen, maar de pogingen van Kevin Brands en Kenny Teijsse werden onschadelijk gemaakt door Mickey van der Hart. Doelpuntenmaker Fischer haalde het einde van de wedstrijd niet. De mandekker hield de doorgebroken Anass Achahbar vast en kreeg een rode kaart voorgehouden. Go Ahead Eagles kreeg nog een tegenslag te verwerken, want de vrije trap van Danny Holla verdween achter Theo Zwarthoed in het doel. De promovendus uit Deventer blijft derhalve in de gevarenzone.