PSV verliest en is uitgeschakeld in Champions League

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-11-01 22:37:21

PSV heeft dinsdagavond met 1-2 verloren van Bayern München. De Eindhovenaren kwamen nog op voorsprong, maar uiteindelijk waren de bezoekers te sterk. Het eerste kansje van de wedstrijd voor Bayern. Thomas Müller volleerde de bal net naast doelman Remko Pasveer. Een paar minuten later ontsnapte PSV aan een achterstand toen Robert Lewandowski de bal op de lat kopte en in de rebound evenmin succes had. Na ongeveer een kwartier spelen kwam PSV op een 1-0 voorsprong. Santiago Arias kopte een rebound raak. Een kopbal van Davy Pröpper, op aangeven van Bart Ramselaar, werd nog gestuit door Manuel Neuer. De treffer van de Colombiaan was duidelijk buitenspel, maar de arbitrage keurde de goal niet af. De bezoekers kregen na een ongeveer een half uur spelen een grote kans. Lewandowski raakte het houtwerk na een hoekschop van Arjen Robben. Een aantal minuten daarna kreeg Bayern een strafschop vanwege een handsbal van Andrés Guardado. Lewandowski schoot uit de penalty de 1-1 binnen. In de tweede helft nam Bayern gelijk het initiatief. Echter was de eerste echte grote kans een kwartier na de rust. Héctor Moreno haalde een inzet van Thomas Müller van de lijn. In de 73e minuut was het wel raak voor de bezoekers. Lewandowski tikte binnen op aangeven van David Alaba. Ongeveer vijf minuten voor het einde van de wedstrijd schoot de geweldig spelende Lewandowski de bal op de lat na een zeer fraaie actie. PSV ontsnapte in de slotfase nog aan de 1-3. Arjen Robben stond in de basis bij de Duitse grootmacht. Hij werd in de 63e minuut gewisseld bij Bayern. De Nederlander verliet het veld onder luid applaus.