CL: Dortmund en Real nemen verdere afstand van concurrentie

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-11-02 22:41:14

Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de laatste 16. De Duitse ploeg won in eigen huis met 1-0 van Sporting Clube de Portugal. Doelpuntenmaker was Adrian Ramos. Legia Warschau hield in een leeg stadion knap stand tegen Real Madrid. Na negentig minuten stond het 3-3. Na 55 seconden stond het al 0-1 door een doelpunt van Gareth Bale. Voor rust vond ook Karim Benzema het net, terwijl Vadis Odjidja-Ofoe de aansluitingstreffer maakte. Na de pauze kwam Legia Warschau los waardoor Legia brutaal een 3-2 voorsprong kwam door middel van Miroslav Radovic en Thibault Moulin. In de 85ste minuut voorkwam Mateo Kovacic gezichtsverlies. Na vier wedstrijden heeft Dortmund tien punten. Real Madrid is met acht punten achtervolger, terwijl Sporting (drie) en Legia (één) weinig kans meer maken op overwinteren in de Champions League.