Geen verwijten na rood Botteghin: “Betekent veel voor ploeg”

Door Voetbalcentraal, friday 2016-11-04 07:25:00

Eric Botteghin was donderdagavond de schlemiel bij Feyenoord. De Rotterdammers leken in het Europa League-duel met Zorya Luhansk (1-1) probleemloos af te stevenen op een 0-1 voorsprong bij rust. Eén ongelukkige minuut van de Braziliaanse verdediger bracht daar echter verandering in. Eerst kwam Botteghin te laat in op een aanvaller van de Oekraïense club, om vervolgens zijn armen onhandig te laten slingeren in het strafschopgebied. Scheidsrechter Jakob Kehlet constateerde hands, legde de bal op de penaltystip en gaf Botteghin zijn tweede gele kaart. Ondanks het ongelukkige optreden van de centrumverdediger, verwijt Dirk Kuyt hem niets. “Eric is een fantastische jongen”, laat de aanvoerder weten aan RTL. “Hij is juist aan een geweldig seizoen bezig en betekent heel veel voor deze ploeg.” Als gevolg van de rode kaart mist Botteghin de wedstrijd op Old Trafford tegen Manchester United.