Sparta maakt einde aan ongeslagen reeks Heerenveen

Door Voetbalcentraal, friday 2016-11-04 21:54:44

Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond gewonnen van SC Heerenveen. De Rotterdammers waren met 3-1 te sterk voor de Friezen. Heerenveen nam gelijk het initiatief. De ploeg van trainer Jurgen Streppel kwam in de achtste minuut gelijk op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jerry St. Juste. De centrale verdediger schoot van dichtbij raak na een voorzet van Reza. De Friezen konden niet heel lang van de voorsprong genieten. Vanuit het niets kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Stijn Spierings schoot de bal in het doel na een assist van Dougall. St. Juste liet zich makkelijk aftroeven. Een aantal minuten na de gelijkmaker was het opnieuw raak voor de Spartanen. Zakaria El Azzouzi koos goed positie en tikte de voorzet van Goodwin binnen. Na de pauze was het opnieuw vooral Heerenveen dat vooral de bal had, maar ze deden er enorm weinig mee. Sparta gaf weinig ruimte weg, vooral na rust. Ongeveer twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd de voorsprong van de thuisclub nog groter door een enorme blunder van doelman Erwin Mulder. De keeper kreeg een vrije trap van Craig Goodwin recht op zich af, maar liet de bal door zijn benen schieten.