Oud-Feyenoorder helpt Hertha met hattrick langs Gladbach

Door Voetbalcentraal, friday 2016-11-04 22:41:17

Hertha BSC heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen van Borussia Mönchengladbach. Na de nederlaag van afgelopen weekend bij Hoffenheim, pakte de ploeg van coach Pal Dárdai de draad weer op in het eigen Olympiastadion. Salomon Kalou was de grote man bij Hertha BSC. De oud-Feyenoorder wist drie keer te scoren. In de achttiende minuut opende de Ivoriaan de score. Een kwartier later maakte hij de 2-0 en zes minuten voor het einde van de wedstrijd kwam ook nog de 3-0 op het scorebord. Mönchengladbach-speler Christoph Kramer kreeg zes minuten voor de rust zijn tweede gele kaart en hij werd van het veld gestuurd. Hertha komt door de winst op twintig punten. Hierdoor staan ze op de derde plaats in de Bundesliga. De club heeft drie punten minder dan koploper Bayern München. De nummer één van de Duitse competitie komt zaterdag nog in actie tegen Hoffenheim. Nummer twee RB Leipzig krijgt zondag FSV Mainz 05 op bezoek.