Ook PSV krijgt Ajax niet klein, zege Telstar, Heerenveen

Door Voetbalcentraal, friday 2016-11-11 22:12:47

Ook PSV Vrouwen heeft Ajax Vrouwen niet af kunnen stoppen. De Amsterdammers wonnen in speelronde 9 in de Eredivisie Vrouwen in eigen huis met 2-1. Telstar Vrouwen versloeg PEC Zwolle Vrouwen met 1-4, ADO Den Haag Vrouwen ging met 2-1 onderuit op bezoek bij sc Heerenveen Vrouwen. Ajax Vrouwen nam dankzij Marjolijn van den Bighelaar na ongeveer een halfuur spelen de leiding. Merel van Dongen verdubbelde de tussenstand na zeventig minuten. Twee minuten later maakte Vanity Lewerissa er 2-1 van. Ajacied Daphne Koster kreeg in de laatste minuut de rode kaart. Rebecca Doejaaren zette PEC Zwolle Vrouwen op 1-0 voorsprong. Dat deed ze twee minuten voor rust. In het tweede bedrijf sloeg Telstar Vrouwen maar liefst vier keer toe. Katja Snoeijs maakte twee doelpunten, ook Babiche Roof en Anne-Fleur Duppen troffen doel. sc Heerenveen Vrouwen boog tegen ADO Den Haag Vrouwen een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning. Lindsey Keizerweerd had na iets meer dan twintig minuten spelen de score geopend. Simone Kets maakte nog twee goals voor Heerenveen. De laatste was in de laatste minuut. Romy Speelman en Rosalyn van der Dussen debuteerden bij ADO Den Haag Vrouwen. Zondag om 14.30 uur is Achilles'29 Vrouwen-FC Twente Vrouwen.