FC Twente Vrouwen krijgt flink pak slaag van Barcelona: 0-4

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-11-16 22:18:37

FC Twente Vrouwen is in de Round of 16 van de UEFA Women's Champions League uitgeschakeld. Tegen FC Barcelona konden de Tukkers een 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd niet ongedaan maken. Sterker nog, de formatie van Tommy Stroot verloor uiteindelijk met 0-4. Vooraf leken alle ingrediënten aanwezig er een waar voetbalfeest van te maken in Enschede. De Grolsch Veste was met ongeveer 7000 toeschouwers uitstekend gevuld en FOX Sportsen RTV Oost waren naar Twente getrokken om de wedstrijd uit te zenden. Toen Ellen Jansen vervolgens in de eerste twaalf minuten twee kansen op een voorsprong voor de thuisploeg liet liggen, leek een stunt tegen de Catalanen mogelijk. Zover zou het echter niet komen. In de achttiende minuut maakte Marta Torrejón met een Spaanse uitgoal aan alle Twente dromen een einde. Vervolgens zou FC Barcelona weinig meer te duchten hebben van FC Twente Vrouwen en liep het door doelpunten van Andressa Alves, Bárbara Latorre en Ange N'Guessan uit naar een 0-4 zege. Later reacties van trainer Tommy Stroot, Lenie Onzia en Licia Darnoud. Foto: Remko Kool