Nipte zege Ajax, PSV droogt Heerenveen af, ADO wint

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-19 00:56:18

Ajax Vrouwen heeft in speelronde 10 in de Eredivisie Vrouwen met 1-0 gewonnen van Achilles'29 Vrouwen. PSV Vrouwen maakte sc Heerenveen Vrouwen met de grond gelijk; het werd 6-0. ADO Den Haag Vrouwen versloeg PEC Zwolle Vrouwen met 4-3. Desiree van Lunteren maakte in de wedstrijd tussen Ajax Vrouwen en Achilles'29 Vrouwen het enige doelpunt. Dat deed ze al in de zesde minuut. PSV Vrouwen kwam vlak voor rust op voorsprong. Vanity Lewerissa scoorde toen. Even later benutte Myrthe Moorrees een vrije trap, waardoor het halverwege 2-0 stond. In de tweede helft vonden Michelle Hendriks, Yvonne van Schijndel, andermaal Lewerissa en Aniek Nouwen het net. Simone Kets viel met een enkelblessure uit bij de Friezen, maar de schade valt mee, zo bleek na de wedstrijd in Eindhoven. ADO Den Haag Vrouwen kwam tegen PEC Zwolle Vrouwen met 0-2 achter te staan. Eerst werkte Fréderique Nieuwland een bal in haar eigen net, daarna scoorde Maxime Bennink. Tot overmaat van ramp voor Nieuwland raakte ze in haar eerste duel in eigen huis geblesseerd. Ze wilde een bal van de lijn halen en kwam met haar knie tegen de doelpaal aan. Een kwartier na rust maakte Lindsey Keizerweerd er 1-2 van. Pia Rijsdijk zorgde voor de 2-2, Rebecca Doejaaren zette de 2-3 op het bord. Twaalf minuten voor tijd tekende Sharona Tieleman voor de 3-3, in de slotfase benutte Marthe van Erk een strafschop, waardoor het nog 4-3 werd. Kyra Scheggetmann had Victoria Pelova neergelegd. Uitslagen: Ajax Vrouwen - Achilles'29 Vrouwen 1-0 PSV Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen 6-0 ADO Den Haag Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 4-3 * Zaterdag om 19.30 uur spelen FC Twente Vrouwen en Telstar Vrouwen nog tegen elkaar