Arsenal ontsnapt in slotfase dankzij Giroud tegen United

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-19 15:30:17

Arsenal heeft zaterdagmiddag in de slotfase een punt overgehouden aan de Premier League-kraker tegen Manchester United. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft wisten de beide ploegen niet te scoren. Manchester United vroeg ongeveer tien minuten voor de rust wel om een strafschop. Manager José Mourinho kon niet begrijpen waarom de scheidsrechter de bal niet op de stip legde na een overtreding op Valencia. Juan Mata opende in de 68e minuut de score uit een voorzet van Ander Herrera. Mata schoot de bal zuiver in de linkerhoek na een goede voorzet vanaf rechts. United ging daarna op jacht naar de tweede treffer, maar in de slotfase werd het nog 1-1. Invaller Olivier Giroud kopte, uit een voorzet van Alex Oxlade Chamberlain, krachtig de gelijkmaker binnen. Nederlander Daley Blind viel ongeveer een half uur voor het einde van de wedstrijd in bij United. Memphis Depay bleef de hele wedstrijd op de bank.