Kompany raakt voor de zoveelste keer geblesseerd

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-19 17:03:00

Vincent Kompany speelde in de wedstrijden tegen Estland en Nederland niet mee met de Belgen vanwege een lichte blessure. Het was dus tamelijk verrassend dat hij zaterdag weer in de basis stond bij Manchester City, maar hij moest al in de eerste helft het veld verlaten met opnieuw een blessure. In de 36e minuut werd Kompany vervangen door Zabaleta. Het lijkt er op dat hij last heeft van een blessure aan zijn nek of schouders, na een botsing met zijn keeper Claudio Bravo. Op het moment van wisselen stond de wedstrijd tegen Crystal Palace nog op 0-0. Kompany wordt al jaren geteisterd door blessures, vooral aan zijn kuit, hamstring en lies. Hij speelde dit seizoen welgeteld 79 minuten in de Premier League. Ook deze zomer moest de Belg het EK laten schieten door een liesblessure.