Excelsior wint spectaculaire Rotterdamse derby: 3-2

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-19 23:29:40

Excelsior heeft na zes nederlagen weer een keer gewonnen in de Eredivisie. In de Rotterdamse derby tegen Sparta was het met 3-2 te sterk voor de thuisclub. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, maar Sparta nam al gauw het heft in handen. Dit resulteerde na 23 minuten in de eerste treffer van de wedstrijd. Loris Brogno schoot via het been van Khalid Karami binnen en bracht Sparta op 0-1. Binnen tien minuten zou die voorsprong echter volledig weggevaagd zijn. Door doelpunten van Stanley Elbers en Fredy Ribeiro gaf het scorebord binnen een mum van tijd 2-1 aan. Excelsior zou het uitzicht op drie punten niet meer weggeven. Sterker nog, in de 66ste minuut kwamen de Kralingers op 3-1. Nigel Hasselbaink benutte een strafschop na een overtreding op Hachim Faik. Sparta deed zeven minuten later nog iets terug via Denzel Dumfries, maar een gelijkspel zou er niet meer in zitten.