Feyenoord klopt PEC Zwolle en gaat weer over Ajax heen

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-20 18:35:08

Feyenoord won op zakelijke wijze van PEC Zwolle (3-0) en neemt daardoor de koppositie over van aartsrivaal Ajax. De concurrent uit de hoofdstad stond even op de eerste plaats dankzij een ruime zege op het armetierige NEC (5-0). Dirk Kuyt liet de volgepakte Kuip voor de eerste keer juichen. De onvermoeibare aanvaller kwam slim voor zijn bewaker en kopte de bal in de verre hoek. Het andere hoogtepunt van de eerste helft kwam net voor de aftrap. Het Feyenoord-legioen gaf 'kind van de club' Tonny Vilhena een steuntje in de rug door middel van een indrukwekkende 'sterretjesactie'. Nicolai Jørgensen en Eljero Elia kregen na rust grote kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvallers faalden in kansrijke positie. Het tweede doelpunt kwam uitgerekend in een slordige fase van de titelkandidaat. Karim El Ahmadi kreeg het publiek op de banken met een bijzonder fraai afstandsschot. Even later was ook Jens Toornstra, enigszins fortuinlijk, trefzeker. Danny Holla probeerde de eer te redden via een bekeken vrije trap, maar het mocht niet zo zijn voor de bezoekers uit Zwolle.