Berlusconi ziet in zijn laatste derby Milan niet winnen van Inter

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-20 22:46:00

AC Milan heeft de laatste 'Derby della Madonnina' met eigenaar Silvio Berlusconi in de gelederen niet gewonnen. Twee doelpunten van Suso leken lang genoeg om aartsrivaal Internazionale te verslaan, maar Ivan Perisic zorgde vlak voor het einde alsnog voor een gelijkspel: 2-2. De eerste goal van Inter was een juweeltje: Antonio Candreva schoot acht minuten na de rust de gelijkmaker vanaf twintig meter tegen de touwen (1-1). Zo mooi als Candreva's goal was de eerste treffer van de Spanjaard Suso vlak voor de pauze niet, maar de voorsprong van AC Milan was wel een feit. Daarmee gaf de ploeg de supporters, die eerder het duel een prachtig eerbetoon maakte aan Berlusconi, genoeg reden om te juichen. Verder viel er weinig te genieten voor de fans, want in het eerste bedrijf was het niveau zeker niet hoogstaand. Acht minuten na de thee was het hoogtepunt van de wedstrijd, toen Candreva dus van grote afstand Gianluigi Donnarumma versloeg: 1-1. Stefano Pioli, de opvolger van Frank de Boer, kon echter niet lang genieten van de gelijke stand. Carlos Bacca stelde niet veel later namelijk Suso in staat om AC Milan weer op voorsprong te schieten: 2-1. Dus ging Internazionale in de achtervolging. Zijn doelpunt was voor Suso overigens ook vervelend: eerder deze week sprak hij nog dat-ie naar huis zo lopen als hij twee goals zou maken in de derby. Dat is zo'n 45 kilometer... Dat moest hij ook nog eens doen met slechts één punt op zak. Hoewel Inter-spits Mauro Icardi een vrije kans miste, was het Perisic die inter alsnog op een gelijkspel bezorgde. Door het punt stijgt AC Milan wel naar de gedeelde tweede plaats in de Serie A, inmiddels liefst zeven punten achter Juventus. Met Internazionale gaat het na het vertrek van De Boer als hoofdcoach niet veel beter: ze staan nog altijd slechts gedeeld negende in de Italiaanse competitie met achttien punten.