Pogba redt een punt voor Sparta in Alkmaar

Door Voetbalcentraal, saturday 2017-01-21 20:23:00

AZ heeft de tweede wedstrijd van het kalenderjaar niet winnend weten af te sluiten. De Alkmaarders namen het in eigen huis op tegen Sparta, dat de eerste wedstrijd van het seizoen verloor. Een treffer van Derrick Luckassen leek genoeg voor de drie punten, maar enkele minuten voor het eindsignaal zorgde Mathias Pogba voor de gelijkmaker. Op de koude zaterdagavond zal het publiek niet warm geworden zijn van het spel van beide partijen. De eerste helft leverde nauwelijks grote kansen op. Beide ploegen kwamen niet verder dan een enkele aanval, waarin de afronding slecht was. Na tien minuten in de tweede helft brak Luckassen de ban. Vanuit een vrije trap van Muamer Tankovic wist de verdediger de bal bij de tweede paal binnen te koppen. De treffer was het eerste doelpunt voor het jeugdproduct van AZ in het huidige seizoen. Na de openingstreffer bleven grote kansen uit, maar vier minuten voor het einde van de wedstrijd was daar Mathias Pogba. De aanvaller scoorde met zijn hoofd de 1-1, wat ook de eindstand betekende. In de blessuretijd werd Sparta-trainer Alex Pastoor nog weggestuurd door scheidsrechter Dennis Higler.