Groep F: Bizarre 8-4 bij Dortmund-Legia, Real Madrid door

Door Voetbalcentraal, tuesday 2016-11-22 23:10:21

Borussia Dortmund heeft dinsdag in Groep F van de Champions League met maar liefst 8-4 gewonnen van Legia Warschau. Het team bevestigde nog maar eens waarom zij koploper is in de poule. Real Madrid versloeg Sporting Portugal met 1-2 en is nu ook zeker van de volgende ronde. Dortmund en Legia scoorden in 32 minuten tijd maar liefst zeven keer. Aleksander Prijovic maakte in de tiende minuut de 0-1. Dankzij twee treffers van Shinji Kagawa werd het 1-1 en 2-1. Nuri Sahin tekende voor de 3-1, Prijovic bracht de spanning terug in de wedstrijd. Via Ousmane Dembele (4-2) en Marco Reus (5-2) stond halverwege een wel erg opmerkelijke score op het bord. Diezelfde Reus zorgde net na rust voor de 6-2. Gedaan was het dus nog niet, want Michal Kucharczyk legde na iets minder dan een uur spelen de 6-3 in het netje. Negen minuten voor tijd maakte Felix Passlack de 7-3, Nemanja Nikolic zorgde voor de 7-4. Het slotakkoord kwam op naam van andermaal Reus. Real Madrid deed het tegen het Sporting Portugal van Bas Dost en Marvin Zeegelaar een stuk rustiger aan. Het werd slechts 1-2 in het voordeel van de Spanjaarden, die zich als nummer twee in de poule plaatsten voor de achtste finale van de Champions League. Raphael Varane opende na iets minder dan een halfuur de score. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Joao Pereira van Sporting de rode kaart. Het verzet van de Portugezen leek gebroken, maar ze kwamen tien minuten voor tijd wel op gelijke hoogte. Adrien Silva benutte een strafschop na een handsbal van Fabio Coentrão. Vlak voor tijd schoot Karim Benzema Real naar de volgende ronde.