PSV geeft eerste plaats zonder haar sterspelers uit handen

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-11-23 18:06:10

PSV onder 19 is niet langer koploper in groep D van de UEFA Youth League meer. De ploeg van trainer Geert Brusselers verloor woensdagmiddag met 2-0 van Atlético Madrid onder 19. Het niet opstellen in de basis van topscorer Sam Lammers en het grote middenveldtalent Dante Rigo wreekte zich. Op basis van onderling resultaat neemt de Spaanse ploeg nu de koppositie over van de Eindhovense ploeg. Beide clubs staan na vijf wedstrijden op 10 punten, FC Bayern München volgt met 9. PSV en Atlético Madrid startten fel en dat leidde tot een behoorlijk aantal pittige botsingen, overtredingen en enkele opstootjes. Lennerd Daneels was daarvan het grootste slachtoffer. De aanvaller moest zich na een trap van verdediger Solano noodgedwongen laten vervangen door Sidibe. De thuisclub, die een overwicht had, kwam net voor rust op voorsprong. Giovanni Navarro profiteerde van een losgelaten bal van doelman Van de Meulenhof en tekende zo voor de 1-0 ruststand.

PSV was in de eerste helft enkel middels een afstandschot van Matthias Verreth dichtbij een doelpunt. In de tweede helft volgde al snel een goede kans via Gianluca Scamacca en niet veel later voor Joël Piroe. De Italiaan zag doelman Marín keren, Piroe mikte net naast de verkeerde kant van de paal. Met invallers Rigo en Lammers probeerde trainer Brusselers daarna nog meer de aanval te zoeken. Tevergeefs. In de slotminuut besliste Toni Moreno het duel door de 2-0 binnen te werken. Opstelling PSV O19: Van de Meulenhof; Abels, Soulas, Carolina, Fernandes, Piroe, Verreth, Scamacca (60/Lammers), Lonwijk (60/Rigo), Daneels (18/Sidibe), Bannani.