GROEP C: Stand is duidelijk na winst Barca en gelijkspel City

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-11-23 23:42:21

In groep C zijn de rangen en standen duidelijk. De duels, die over twee weken plaatsvinden, zijn voor spek en bonen. Barcelona is zeker van de eerste plaats. Manchester City wordt tweede en Borussia Mönchengladbach gaat naar de Europa League. Barcelona won met 0-2 bij Celtic door twee goals van Lionel Messi. In de eerste helft na een goede assist van Neymar, terwijl de Argentijn na rust een strafschop benutte. Manchester City speelde 1-1 gelijk tegen Mönchengladbach. De Duitsers kwamen in eigen huis op voorsprong door Raffael. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde David Silva voor de eindstand. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. Lars Stindl kreeg twee geel aan Duitse zijde. Fernandinho overkwam hetzelfde namens Manchester. Door beide resultaten (winst Barca, gelijkspel City) is alles duidelijk. Barcelona (twaalf punten), Manchester City (acht), Borussia Mönchengladbach (vijf) en Celtic (twee) is de definitieve eindstand. Door onderlinge resultaten blijft City boven Borussia, dat op zijn beurt de tweeluik met Celtic positief afsloot.