Oranjevrouwen verliezen van Belgiƫ na late strafschop

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-11-24 21:36:31

Het Nederlands vrouwenelftal heeft donderdag de oefenwedstrijd tegen Belgiƫ met 3-2 verloren. De ploeg van bondscoach Arjan van der Laan en haar tegenstander leken in Leuven met 2-2 van het veld te stappen, maar in de laatste minuut viel het winnende doelpunt. Kelly Zeeman haalde Tessa Wullaert neer in de zestien meter. De scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Aanvoerster Maud Coutereels passeerde Sari van Veenendaal en schonk de Red Flames, met Lorca Van de Putte (oud-FC Twente Vrouwen), Lenie Onzia (FC Twente Vrouwen) en Davina Philtjens (Ajax Vrouwen) in het veld, de zege. Na iets meer dan twintig minuten spelen kwam Oranje op voorsprong. Mandy van den Berg leek te scoren, maar Janice Cayman werkte de bal in haar eigen doel. Vlak voor rust maakte Philtjens er 1-1 van. Even na de hervatting tekende Tessel Middag voor de 1-2, Cayman zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-2. Bij de tweede goal van Oranje zag keepster Justine Odeurs er niet goed uit. Sisca Folkertsma en Michelle Hendriks van PSV Vrouwen debuteerden niet. Opstelling: Van Veenendaal; Van Es (84. Van Lunteren), Van der Gragt (46. Zeeman), Van den Berg, Van Dongen; Slegers (46. Spitse) , Van de Donk (46. Roord), Middag; Beerensteyn (65. Kuijpers), E.Jansen, Van de Sanden (65. Martens)