Kan Fraser met Vitesse 'zijn' Feyenoord weer pijnigen?

Door Voetbalcentraal, thursday 2017-01-26 11:10:00

Tussen 1993 en 1998 stonden ze zij aan zij bij Feyenoord: Fraser (nu 50) en Van Bronckhorst (nu 41). Fraser als de ervaren centrale verdediger, Van Bronckhorst als de talentvolle linkspoot. Toen nog als middenvelder. 'Gio' vertrok in de zomer van 1998 naar Glasgow Rangers. Fraser stopte een jaar later als profvoetballer.

Trainersduel
In GelreDome staan ze donderdag tegenover elkaar als de trainers van Vitesse en Feyenoord. Inzet: een ticket voor de halve finales van KNVB beker. Het is niet de eerste keer dat Fraser en Van Bronckhorst tegenover elkaar staan als coaches. Dat was drie keer eerder het geval. Twee keer was Fraser de winnaar.

Henk Fraser (als trainer)

 

 

 

Duels met Feyenoord

Winst

Gelijk

Verlies

5

2

0

3

Duels met Van Bronckhorst

Winst

Gelijk

Verlies

3

2

0

1


Vorig seizoen stond de huidige trainer van Vitesse nog aan het roer bij ADO Den Haag. En met de Hagenaars was hij twee keer te sterk voor Feyenoord. Eerst in Den Haag (1-0) en later ook in De Kuip (0-2). Zo weet Fraser hoe hij zijn grote liefde, waarmee hij als speler twee landstitels en vier KNVB bekers op rij won, moet pijnigen.

Giovanni van Bronckhorst (als trainer)

 

 

 

Duels met Vitesse

Winst

Gelijk

Verlies

3

3

0

0

Duels met Fraser

Winst

Gelijk

Verlies

3

1

0

2


Laatste tien duels

Het lukt alleen nog niet als trainer van Vitesse. In de laatste competitiewedstrijd van 2016 ging het team van Fraser in Rotterdam-Zuid met 3-1 ten onder. Eljero Elia opende de score, waarna Adnane Tighadouini de gelijkmaker voor zijn rekening nam. In de tweede helft liep Feyenoord weg door doelpunten van Steven Berghuis. In die wedstrijd vormden Karim El Ahmadi, <

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl