Wijnaldum met Liverpool tijdelijk aan kop

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-26 19:23:00

Liverpool heeft zaterdag na een moeizame wedstrijd tegen Sunderland de koppositie gepakt. Wijnaldum speelde bijna de hele wedstrijd mee. Aderlating voor de ploeg van Jürgen Klopp was de blessure die sterspeler Philippe Coutinho opliep. Hij moest na 34 minuten spelen per brancard het veld verlaten. De blessure lijkt ogenschijnlijk zwaar. Sunderland was duidelijk naar Anfield gekomen om te verdedigen. Dat bleek een goede tactiek, want de ploeg van Klopp had het erg moeilijk met de taaie bezoekers. Na 75 minuten spelen maakte de invaller voor Coutinho de bevrijdende 1-0 voor Liverpool. Het was de Belg Divock Origi die zijn ploeg op voorsprong zette. In de blessuretijd kreeg Liverpool nog een penalty, die benut werd door James Milner. Ook werd Wijnaldum in de laatste minuten gewisseld voor Benjamin Woodburn. Door de overwinning pakt Liverpool tijdelijk de koppositie in de Premier League. Om half 6 spelen Chelsea en Tottenham tegen elkaar op Stamford Bridge en kan de Londense club de eerste plaats overnemen. Overige uitslagen Premier League Burnley-Manchester City 1-2 Hull City-West Bromwich Albion 1-1 Leicester City-Middlesbrough 2-2 Swansea City-Crystal Palace 5-4