PSV ontdoet zich van trauma's en dompelt ADO dieper in rouw

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-11-26 22:24:00

PSV blijft jagen op Feyenoord en Ajax door een 3-1 overwinning op ADO Den Haag. Tijdens de wedstrijd rekenden de Eindhovenaren af met verschillende trauma's. Luuk de Jong scoorde eindelijk weer en Gastón Pereiro schoot een penalty feilloos binnen. PSV startte tegen ADO vrij aardig en kreeg na 12 minuten spelen een penalty. Iets wat eigenlijk niet weggelegd is voor PSV'ers, want zij misten alle vier de keren dat een Eindhovenaar mocht aanleggen vanaf de penaltystip. Dat was niet te merken aan de kwaliteit van de strafschop van Pereiro, die Ernastas Setkus de verkeerde hoek in stuurde. Na het doelpunt creëerden beide ploegen weinig kansen. Op slag van rust gaf uitblinker Oleksandr Zinchenko een geweldige pass op Bart Ramselaar, die de bal op het dak van de goal kopte. Zinchenko nam na 50 minuten spelen een corner die De Jong half met zijn hoofd, half met zijn schouder, kopte. De bal raakte ook de voet van Tom Beugelsdijk, maar het eindresultaat bleef een doelpunt. Het was overigens pas de tweede keer dat PSV in eigen huis meer dan één doelpunt wist te maken. Vijf minuten later gaf Zinchenko opnieuw een uitstekende bal en zette hiermee De Jong vrij voor de keeper. De spits nam de bal mee en wipte die knap over de uitkomende Setkus. Na 905 minuten niet gescoord te hebben komt nu dus eindelijk een einde aan de doelpuntendroogte van De Jong. PSV kon maar twee minuten genieten van de 3-0 voorsprong, want in de 57ste minuut maakte de Zoet een overtreding in het strafschopgebied, wat resulteerde in een penalty voor ADO. Tom Beugelsdijk schoot de penalty goed binnen. Even leken de Hagenezen het nog spannender te maken, maar tot meer dan een doelpunt kwamen zij niet. Door de 3-1 overwinning blijft PSV in het spoor van Ajax en Feyenoord. De Eindhovenaren kunnen nu afwachten wat hun concurrentie zondag doet. De PSV heeft nu 29 punten, één minder dan de Amsterdammers en drie punten minder dan de koploper. Zij hebben echter nog een wedstrijd voor de boeg. Ajax gaat op bezoek bij het goed draaiende Sc Heerenveen en Feyenoord speelt zondagmiddag om 16:45 de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.