Nuytinck laat met Anderlecht geen spaan heel van laagvlieger

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-27 22:06:00

Anderlecht heeft zondagavond in de Jupiler Pro League flink huisgehouden tegen Moeskroen. Onder aanvoering van recordaankoop Nicolae Stanciu eindigde de score bij liefst 7-0 tegen de laagvlieger uit de Belgische competitie. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerden de paars-witten de wedstrijd en nog binnen de eerste minuut was het al raak voor Anderlecht, met Nederlander Bram Nuytinck in de basis. ?ukasz Teodorczyk opende het gala. Dankzij een treffer van Sofiane Hanni, een eigen doelpunt van Matej Delac en een heerlijke goal van Stanciu stond er in de pauze al een 4-0 stand op het bord. Daarmee was het leed echter nog niet geleden voor Moeskroen. Youri Tielemans, Uros Spajic en Massimo Bruno bezorgen de toeschouwers in het laatste deel van de wedstrijd alsnog wat spektakel, waar het overige deel van de tweede helft ietwat tegenviel. Door de overwinning stijgt Anderlecht naar de zesde plaats met 28 punten uit zestien duels. De achterstand op koploper Zulte-Waregem is met vijf punten echter nog goed te overzien. Moeskroen blijft steken op de veertiende plaats. Met elf punten is de voorsprong op hekkensluiters STVV en Westerlo slechts één punt.