Saint-Germain dankzij uitblinker Cavani langs Lyonnais

Door Voetbalcentraal, sunday 2016-11-27 22:54:00

Edinson Cavani heeft zichzelf een goede dienst bewezen. De spits die nog altijd in de schaduw staat van Zlatan Ibrahimovic bij Paris Saint-Germain, heeft de Zweed door twee treffers in de topper tegen Olympique Lyonnais (1-2) weer extra doen vergeten. Het was bovendien een belangrijke zege voor PSG, dat zich door de drie punten weer bovenaan de Ligue 1 meldt. Na een half uur spelen kreeg Cavani een buitenkansje vanaf elf meter. Oog in oog met Anthony Lopes faalde hij niet (1-0). Diezelfde stand stond in de pauze ook op het scorebord, maar drie minuten na de thee maakte Mathieu Valbuena alweer gelijk: 1-1. Toch was het uiteindelijk PSG dat met de zwaarwegende zege naar huis ging. De sterkspelende Cavani bekroonde zijn goede wedstrijd een kleine tien minuten voor tijd met de winnende treffer. De Uruguayaan, die eerder dit seizoen al vier doelpunten maakte in één helft tegen Caen (0-6) werd dan ook met recht uitgeroepen tot man van de wedstrijd en doet Ibrahimovic steeds meer vergeten in de Franse hoofdstad. Door de zege staat PSG na een moeizame seizoensstart weer keurig op de tweede plaats in de Ligue 1. Alleen Olympique Nice (33) heeft één punt meer dan PSG en AS Monaco (32). Het verschil met nummer vier Stade Rennais (24) is al redelijk groot. Olympique Lyonnais blijft door de nederlaag op de zevende plaats steken met 22 punten.