PEC stunt niet tegen Twente: "Op voorsprong is ook knap"

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-03 01:19:43

ZWOLLE - PEC Zwolle Vrouwen heeft ook in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen FC Twente Vrouwen geen resultaat kunnen behalen. Eerder werd het 1-0, nu tikten de Tukkers vier goals binnen en zegevierden ze met 1-4. Toch was trainster Carin Meesters-Bakhuis na afloop niet geheel ontevreden. De thuisploeg nam via Rebecca Doejaaren nog wel de leiding. Dat gebeurde na iets meer dan twintig minuten. Lang kon PEC Zwolle Vrouwen niet genieten van die voorsprong, want vijf minuten later zette Eshly Bakker al de 1-1 op het bord. In de tweede helft trof diezelfde speelster nog tweemaal doel, Renate Jansen bepaalde de eindstand op 1-4. "We deden het voor rust heel goed. Dit was misschien onze beste eerste helft van het seizoen", gaf de verliezende trainster Meesters-Bakhuis na het duel in het MAC3Park-Stadion in Zwolle aan in gesprek met Voetbal Centraal. "We voetbalden er makkelijk tussendoor en konden hoog druk zetten. Op voorsprong komen tegen FC Twente Vrouwen is ook knap." Het lukte PEC Zwolle Vrouwen alleen niet om na dat doelpunt door te drukken. "Dat is een probleem", erkende Meesters-Bakhuis. "We houden het nog niet vol. Het zou zou mooi zijn als we wel eens met een overwinning van het veld stappen. Dat geeft ons veel zelfvertrouwen."