Vitesse duwt zwalkend ADO Den Haag verder in de problemen

Door Voetbalcentraal, friday 2017-02-03 21:52:31

Weer een domper voor het zieltogende ADO Den Haag in competitieverband. De nummer vijftien van de Eredivisie, behoorlijk actief op de winterse transfermarkt, verloor op eigen veld van Vitesse, de nieuwe nummer vijf op de ranglijst (0-2). Een vlotlopende aanval van de bezoekers resulteerde na 29 minuten in een doelpunt van vleugelspits Adnane Tighadouini. Twee minuten later was het weer raak voor de halve finalist in de KNVB Beker. De mee opgekomen Kelvin Leerdam ontsnapte aan buitenspel en legde de bal breed op Ricky van Wolfswinkel, die vervolgens simpel kon binnentikken. ADO Den Haag, met aanwinsten Abdenasser El Khayati, Randy Wolters en Guyon Fernandez, kon ook in de tweede helft geen vuist maken. Laatstgenoemde werd in de slotfase gewisseld voor de weer fitte Mike Havenaar. Het winnende Vitesse stijgt naar de vijfde plaats, de eredivisionist uit de residentie voelt de hete adem van Roda JC Kerkrade en Go Ahead Eagles in de nek.