Ajax wint nipt van Heerenveen, Twente maakt er zeven

Door Voetbalcentraal, friday 2017-02-03 21:46:02

Ajax Vrouwen heeft vrijdag in speelronde 15 in de Eredivisie Vrouwen met het kleinste verschil gewonnen van sc Heerenveen Vrouwen: 0-1. FC Twente Vrouwen rolde Achilles'29 Vrouwen met 7-0 op, ADO Den Haag Vrouwen versloeg PEC Zwolle Vrouwen met 2-3. Een doelpunt van Marjolijn van den Bighelaar was genoeg voor Ajax Vrouwen om de horde sc Heerenveen Vrouwen te nemen. De topscorer van de Amsterdammers trof doel met nog zo'n twintig minuten te gaan. FC Twente Vrouwen had Achilles'29 Vrouwen voor rust al op de knieƫn. Toen stond het 4-0. Ellen Jansen maakte twee goals, Lineth Beerensteyn en Renate Jansen troffen ook doel. In de tweede helft scoorden Sherida Spitse, andermaal Ellen Jansen en Lenie Onzia. PEC Zwolle Vrouwen nam tegen ADO Den Haag Vrouwen de leiding. Esmee de Graaf scoorde. Nog voor rust stelde Victoria Pelova orde op zaken. Dankzij goals van Sharona Tieleman en Pia Rijsdijk liepen de bezoekers uit. De 2-3 van Rebecca Doejaaren kon de gasten niet meer deren. Zaterdag om 16.00 uur speelt PSV Vrouwen thuis tegen Telstar Vrouwen.