Chelsea te sterk voor Manchester City in spectaculair duel

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-03 15:30:24

Chelsea was zaterdagmiddag te sterk voor Manchester City. De club uit Londen won met 1-3 in Manchester. De wedstrijd begon zeker niet als een schaakspel. Het spel golfde op en neer en de gasten begonnen sterker. Gary Cahill kwam in de beginfase van het duel wel goed weg want terwijl hij weggleed in het strafschopgebied tikte David Silva de bal tegen zijn arm. De arbitrage gaf er geen penalty voor. Eden Hazard zorgde na een kwartier spelen voor de eerste poging van Chelsea. Hij schoot van ongeveer achttien meter net naast het doel van City. Een aantal minuten later was de thuisclub gevaarlijk via Sergio Agüero. De Argentijn schoot van twintig meter op doel, maar doelman Thibaut Courtois zorgde dat het een corner werd. City scoorde na ruim twintig minuten spelen het eerste doelpunt. Echter stond Fernandinho buitenspel na een vrije trap van Kevin de Bruyne. Hierdoor werd de treffer afgekeurd. Even later was er een hele grote mogelijkheid voor Chelsea. Hazard kreeg de bal echter niet bij een medespeler nadat hij doelman Claudio Bravo had ontweken. Een paar minuten na de grote kans voor de bezoekers was City woedend. Scheidsrechter Anthony Taylor liet een duw van David Luiz in de rug van de doorgebroken Sergio Agüero onbestraft. Ondanks dat de thuisclub niet geholpen werd door de arbiter scoorde de ploeg vlak voor rust wel de 1-0. Cahill werkte de bal in eigen doel na een voorzet van Jesus Navas. Gelijk na de goal wuifde arbiter Taylor opnieuw een penalty weg voor City, nu na een charge van N’Golo Kanté op David Silva. Hierdoor ging de ploeg van Guardiola de rust in met een 1-0 voorsprong. In het tweede deel van de wedstrijd kreeg City gelijk een zeer grote kans op de 2-0 via De Bruyne. In de 60e minuut sloeg Chelsea totaal tegen de verhouding in terug. Na een pass van Cesc Fabregas maakte Diego Costa de 1-1. Manchester City miste daarna kans op kans. Na een sublieme counter maakte Willian de 1-2 voor Chelsea. Hij droeg zijn goal op aan zijn overleden landgenoten van Chapecoense. In de slotfase werd het uiteindelijk nog 1-3 voor Chelsea. Hazard wist uit de counter te scoren voor zijn club. Hierdoor wonnen de bezoekers de topper in Manchester. De frustratie bij City was groot. In de laatste minuten kreeg Agüero rood na een verschrikkelijk smerige overtreding op David Luiz. De overtreding zorgde voor een opstoot. Fernandinho kreeg toen ook een rode kaart vanwege het over de boarding duwen van Fabregas. De scheidsrechter floot daarna gelijk af.