"Zelfs de vleesetende Suárez zou twee keer nadenken bij Ajax"

"Zelfs de vleesetende Suárez zou twee keer nadenken bij Ajax"

Misschien begon de onsportieve actie van Joël Veltman tegen Sparta Rotterdam als grap. Inmiddels is het een flinke rel in de mondiale voetbalwereld. De actie van de co-captain van Ajax heeft heel wat reacties losgemaakt in binnen en buitenland. ELF Voetbal zet een aantal op een rijtje.

"Schokkend, onsportief gedrag", kopt het Britse DailyMail over de actie van de Ajacied, terwijl The Telegraph nog een stapje verder gaat. "Het is de meest onsportieve actie allertijden." Sowieso denkt het laatstgenoemde medium dat dit nog weleens vervelende consequenties kan hebben voor Veltman. "In januari stond hij in de belangstelling van Arsenal en West Ham United. Maar dit gedrag wordt in de Premier League zeker niet geaccepteerd."

Ook de kansen op een transfer naar Italië zijn flink ingeboet. "Een van de meest onsportieve acties ooit", oordeelt fcinter1908.it namelijk keihard. "Hij maakte gebruik van het vertrouwen dat de Sparta-spelers in hem hadden." Ook het toonaangevende ESPN heeft geen goed woord over voor Veltman. "Op deze manier vervalst hij het spel." Ook in Polen, het land waaruit Europa League-opponent Legia Warschau komt, wordt er met schande geoordeeld over dit moment. Veltman kan zijn borst dus nat maken voor het duel in Polen.

Vleesetende Uruguayaan
Voor de hardste woorden moeten we echter terug naar Engeland, waar The Sun met het mes tussen de tanden schrijft over Veltman. De actie wordt zelfs vergeleken met de beet van Luis Suárez in Otman Bakkal. "En zelfs de vleesetende Uruguayaan zou twee keer nadenken of hij voordeel wil halen op de manier zoals Veltman deed", schrijven ze. "Een ongelofelijk gebrek aan sportiviteit."

Het 'slimmigheidje' van Veltman, zoals hij het zelf noemde, kan de verdediger weleens duur komen te staan. Zijn naam gaat momenteel vooral vanwege schande over de wereld en hetzelfde geldt voor het product Ajax. Ook de Amsterdammers zullen daarom totaal niet blij zijn met het gedrag van hun co-captain.

Al het Ajax nieuws lezen?

Geplaatst op 13 februari 2017 om 10:33

Reacties

 • Anoniem (gast) zei op 13 februari 2017 om 10:47 - 0 +

  belachelijk gewoon, wat een hetze is dit

 • Anoniem (gast) zei op 13 februari 2017 om 10:52 - 0 +

  Ja, iemand een rotschop geven als de bal weg is is wel sportief, inconsequent fluiten ook, schwalbes maken, de regel dat je door voetbalt als iemand geblesseerd is, dat is wel sportief?... maar dit...nee, dit is echt vreselijk. Wat een gelul meteen weer...typerend voor de media hypes tegenwoordig.

 • Anoniem (gast) zei op 13 februari 2017 om 11:16 - 0 +

  Om het af te leren 10 wedstrijden schorsen en daarna een seizoen in Ajax 3 deze galbak.

 • Anoniem (gast) zei op 13 februari 2017 om 12:48 - 0 +

  Mijn god wat een zielepoot ben jij 10 wedstrijden schorsing voor een niet zo,n succesvolle grap, en als je iemand een doodschop geeft 3 wedstrijden? goed man.

 • Anoniem (gast) zei op 13 februari 2017 om 13:29 - -1 +

  Wat een misselijk ventje is dat arrogant kapsones echt een amsterdammer. dit is de rede waarom ajax door heel nederland gehaat word. dit soort bijdehante grapjes. niet schorsen . hij komt zichzelf wel tegen... elke tegenstander moet hem gewoon vanaf nu een doodschop geen zoals bouazouan ooit deed. succes.

 • Anoniem (gast) zei op 13 februari 2017 om 14:00 - -1 +

  Nou nou, 20 wedstrijden schorsen is wel genoeg. Hij moet wat anders gaan doen. Op de Nederlandse velden kan hij zich niet meer vertonen. Op de Engelse ook niet zo blijkt.

 • Anoniem (gast) zei op 13 februari 2017 om 14:56 - 0 +

  Het is écht vréselijk!!! Die jongen van Sparta kan waarschijnlijk nooit meer voetballen. Oh wacht... Stelletje jankerds. Lachwekkende zielepootjes.

 • Anoniem (gast) zei op 13 februari 2017 om 16:58 - 0 +

  De Ajaxaanhang praat alles recht wat zo krom als een hoepel is. De pop van Vermeer was humor, het wangedrag van Veltman is grappig; het uitlokken van yells door supporters van de tegenpartij door met de Israelische vlag te zwaaien is leuk. Wat een vreemde opvattingen houden die ajacieden er toch op na.Er zijn jaren geweest dat het om mooi voetbal ging. Helaas is Ajax een andere weg ingeslagen

 • Anoniem (gast) zei op 14 februari 2017 om 10:59 - 0 +

  In zuid Europese/Amerikaanse landen naaien ze je waar je bij staat. Deze actie had daar geeneens aandacht gekregen, hooguit een schouderklopje. Maar wie zijn wij nog. Geen body, te licht en niet geniepig genoeg ten opzicht van die landen. Maar dan gebeurt er iets wat we niet verwachten, dat trekt aandacht want het is past niet bij onze voetbalcultuur. We komen nooit meer boven het maaiveld uit.

 • Anoniem (gast) zei op 14 februari 2017 om 20:37 - 0 +

  hoop zielige reacties van ajax haters hier.....ze hebben weer iets om ons zwart te maken....wat een zielige figuren zijn al die ajax haters toch....

 • Anoniem (gast) zei op 15 februari 2017 om 15:58 - 0 +

  niemand haat ajax maar ajax haat iedereen

 • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.