Kluivert speelt twintig jaar na vader Europese wedstrijd voor Ajax

Kluivert speelt twintig jaar na vader Europese wedstrijd voor Ajax

Justin Kluivert heeft zijn Europese debuut te pakken. De 17-jarige aanvaller verving donderdagavond Betrand Traoré tijdens het Europa League-duel met Legia Warschau. Het is bijna exact twintig jaar nadat vader Patrick zijn laatste Europese wedstrijd speelde in het shirt van de Amsterdammers.

Op 5 maart 1997 kwam Kluivert senior namens Ajax voor het laatst in actie in Europees verband. Dat was echter niet in de 1/16e finale van de Europa League, maar in de kwartfinale van de Champions League. Thuis tegen Atlético Madrid eindigde het in 1-1, doelpuntenmaker Kluivert. Twee weken later maakte Ajax het karwei af in Spanje, zonder de spits (2-3).

Die voorjaarsavond in 1997 speelde Patrick overigens niet zijn laatste Europese duel in dienst van een Nederlandse club. Dat deed hij tien jaar later, in het shirt van PSV. Op 11 april 2007 viel de afbouwende goaltjesdief in tijdens het uitduel met Liverpool (1-0 verlies). Ook dat was een kwartfinaleduel in de Champions League.Geplaatst op 16 februari 2017 om 22:33

Nieuws over Europa League Ajax

Reacties

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.