Dijks: "Verschil tussen ervaring en onervarenheid"

Door Voetbalcentraal, saturday 2017-02-18 12:33:31

VELSEN-ZUID - Telstar Vrouwen maakte twee doelpunten tegen FC Twente Vrouwen. Dat was niet genoeg om FC Twente Vrouwen te verslaan, want dat maakte er maar liefst zeven: 2-7. Trainer Gideon Dijks van de verliezende partij toonde zich realistisch. "Het is het verschil tussen ervaring en onervarenheid", zei de oefenmeester van de Witteleeuwinnen in gesprek met Voetbal Centraal. Hij begon met de jonge Anna Ursem en Amber Wuring centraal achterin. "In plaats van dat we af en toe een klein overtredingkje maken, laten we FC Twente op bepaalde momenten haar gang gaan. Andere ploegen zouden dat anders doen." De Noord-Hollanders begonnen dramatisch aan het duel. Na zeven minuten stond het al 0-2. Toen Renate Jansen in de 28ste minuut de 0-3 maakte, leek het duel gespeeld. Door twee goals van Linda Bakker werd het toch nog even spannend. "Toen hadden we FC Twente te pakken", zei Dijks. "En liepen ze met hun staart tussen de benen. Het was erg jammer dat het toen rust was." In het begin van de tweede helft had de thuisploeg de 3-3 moeten maken. Dat gebeurde niet. Jansen scoorde weer, even later zette Lineth Beerensteyn de 2-5 op het bord. "Toen was het wel klaar", wist ook Dijks.