Door Voetbalcentraal, sunday 2017-02-19 09:00:00

Discussie alom bij FC Twente-sc Heerenveen zaterdagavond. Één doelpunt was genoeg voor de thuisploeg om te winnen: 1-0. Mateusz Klich benutte een strafschop. Dé vraag na afloop was: heeft doelman Erwin Mulder van sc Heerenveen aanvaller Enes Ünal geraakt? De Friezen beweerden na afloop bij hoog en laag van niet en de goalie zelf ontkende dat ook met klem. De beelden wijzen uit dat de keeper inderdaad geen overtreding begaat.

Mulder verweet scheidsrechter Serdar Gözübüyük dat hij advies nodig had van de grensrechter, terwijl de arbiter zelf dicht bij stond toen Ünal naar de grond ging. Overigens schoot Klich de strafschop een paar minuten na rust prima binnen. Mulder ging de andere kant op. Gözübüyük erkende overigens na de wedstrijd tegenover de NOS dat hij fout zat. "Als ik zo overduidelijk een foute beslissing neem, heeft het voor mij geen enkele zin om daar na afloop op camera nog op te reageren", gaf Gözübüyük op als reden om zich niet te laten interviewen. Stelling: De KNVB moet Gözübüyük tijdens de volgende speeldag geen wedstrijd toekennen