FC Twente, ADO en PSV foutloos in Eredivisie Vrouwen

Door Voetbalcentraal, friday 2017-02-24 23:01:25

FC Twente Vrouwen, ADO Den Haag Vrouwen en PSV Vrouwen hebben zoals verwacht werd vrijdag hun wedstrijd gewonnen in de Eredivisie Vrouwen. Ze versloegen respectievelijk sc Heerenveen Vrouwen (3-0), Achilles'29 Vrouwen (0-5) en PEC Zwolle Vrouwen (1-3). FC Twente Vrouwen had tegen sc Heerenveen Vrouwen het karwei al voor rust geklaard. Toen stond de 3-0 eindstand al op het bord. Jill Roord maakte er 1-0 van. Ook Renate Jansen en Sherida Spitse troffen doel. ADO Den Haag Vrouwen besliste de wedstrijd tegen Achilles'29 Vrouwen eveneens in de eerste helft, getuige de 0-4 tussenstand. Victoria Pelova maakte twee doelpunten, Nance van der Meer en Lindsey Keizerweerd scoorden ook. Na de hervatting tekende Mijke Roelfsema voor de vijfde Haagse treffer. PEC Zwolle Vrouwen leek tegen PSV Vrouwen heel even een puntje te pakken. Sisca Folkertsma had in de zevende minuut de score geopend, maar met nog 65 minuten op de klok maakte Suzanne Giesen gelijk. Twee minuten later scoorde Nadia Coolen: 1-2. De 1-3 kwam op naam van Vanity Lewerissa. Zaterdag om 18.00 uur is nog Telstar Vrouwen-Ajax Vrouwen.