FC Utrecht in extremis langs PEC Zwolle

Door Voetbalcentraal, wednesday 2016-12-14 20:48:00

FC Utrecht heeft op het allerlaatste moment gewonnen van PEC Zwolle. De wedstrijd leek uit te lopen op een verlenging, maar in de laatste minuut kreeg FC Utrecht een penalty. Richairo Zivkovic zette zijn ploeg vanuit die strafschop op 1-2 en knikkert daarmee de Zwollenaren uit de KNVB-beker. Voor rust pakte PEC het initiatief. De thuisploeg was veel gevaarlijker en kwam al na acht minuten spelen op voorsprong via Nicolai Brock-Madsen. Na dat doelpunt kwam FC Utrecht wat meer in de wedstrijd, maar dat leidde niet tot de gelijkmaker. Het was duidelijk dat de bezoekers hun spits Sébastien Haller misten. Zivkovic kwam in de eerste helft nauwelijks in het verhaal voor. Dirk Marcellis zette de Zwollenaren nog bijna op 2-0, maar Utrecht-doelman David Jensen redde knap. Na rust kreeg PEC nog een grote kans op de 2-0, maar Queensy Menig schoot op de paal. FC Utrecht nam steeds meer het initiatief over en de ploeg van Ron Jans zakte steeds meer in. Uiteindelijk resulteerde dat in de gelijkmaker. Kevin Conboy kopte de bal raak. In de laatste minuut was Zivkovic op zoek naar een overtreding in het strafschopgebied en vond het been van Dirk Marcellis. Björn Kuipers, die ondersteund werd door de videoscheidsrechter, wees naar de stip en de Utrecht-spits faalde niet. FC Utrecht gaat door de 2-1 overwinning door naar de kwartfinale van de KNVB-beker.