Megastunt in Leeuwarden: Cambuur knikkert Ajax uit beker

Door Voetbalcentraal, thursday 2016-12-15 20:19:47

Een grote stunt in de achtste finale van het bekertoernooi. Ajax liet zich namelijk verrassen door het dappere SC Cambuur (2-1). Martijn Barto, supporter van Feyenoord, was met twee doelpunten de grote held in Leeuwarden. De ervaren aanvaller uit Spijkenisse maakte in de eerste helft twee keer slim gebruik van wanorde in de Amsterdamse defensie. Tweemaal moest Ajax-doelman Diederik Boer de gang naar het net maken. De 'jonkies' van Peter Bosz maakten een hopeloze indruk en wisten zelfs geen enkele keer op doel te schieten. Pelle Clement tekende halverwege de tweede helft voor de aansluitingstreffer. Kort daarvoor maakten vaste krachten Lasse Schöne, Kasper Dolberg en Amin Younes hun rentree. Clement was nog dicht bij de gelijkmaker en Nick Viergever dook alleen voor doelman Leonard Nienhuis op. Aan de andere kant liet Barto een grote kans onbenut. SC Cambuur hield stand en zorgde daarmee voor een daverende verrassing in de KNVB Beker.