Excelsior wil tegen NEC voor het eerst een kalenderjaar winnend afsluiten

Door Voetbalcentraal, friday 2016-12-16 09:00:00

Excelsior wist nog nooit haar laatste wedstrijd voor de kerst winnend af te sluiten. Iets wat uniek is in de Eredivisie. Komende zondag trappen de Rotterdammers tegen NEC de dag van de ‘topper’ af om half een. Voor de Kralingers verlopen de laatste wedstrijden uiterst ongelukkig. In de laatste drie competitieduels kwamen zij tot vijf keer toe op voorsprong, maar pakten daarin maar twee punten. De 5-0 klop die NEC tegen Ajax te verwerken kreeg, heeft wat wakker gemaakt in Nijmegen. Sinds die wedstrijd, die kansloos verloren werd, hebben de Nijmegenaren in drie duels zes punten weten verzamelen. Vooral afgelopen weekend ging het prima, al binnen het kwartier stond de ploeg van Peter Hyballa met 2-0 voor tegen het zo geplaagde ADO Den Haag. Kévin Mayi zette zijn ploeg in de tiende minuut op voorsprong, twee minuten later maakte Tyronne Ebuehi een eigen doelpunt. Mohammed Rayhi bepaalde kort voor rust de eindstand van 3-0. Een week eerder werd er van Heracles Almelo, een directe concurrent, met 2-0 verloren. Toch staat NEC op een plaats waar je de Nijmegenaren kunt verwachten, namelijk op de elfde plaats. Mocht er gewonnen worden van Excelsior, dan kan de ploeg zomaar de kerst in gaan als onderdeel van het rechterrijtje. Excelsior staat op de veertiende plaats in de Eredivisie, maar doet het de laatste weken allesbehalve slecht. Pech zorgt er vooral voor dat er maar weinig punten worden verzameld. Tegen Vitesse werd met 2-2 gelijkgespeeld en ook tegen AZ pakten de Rotterdammers één punt in een krankzinnige wedstrijd. Door dat gelijkspel zakte AZ toen van de vierde, naar de vijfde plek. Afgelopen weekend moesten de mannen van Mitchell van der Gaag opnieuw naar de nummer vier in de Eredivisie, wat dit keer SC Heerenveen was. Er werd met 2-1 verloren, nadat Nigel Hasselbaink de bezoekers nog op een 0-1 voorsprong zette. In die wedstrijd tegen de Friezen pakte Ryan opnieuw een gele kaart en is geschorst voor de komende wedstrijd in Rotterdam. Zondag 18 december; 12:30 uur: Excelsior-NEC Weetjes over de wedstrijd (Via Opta): Voorspelling volgens de experts van VIPVoetbalwedden.nl: winst Excelsior 40%, gelijkspel 30%, winst NEC 30% - Excelsior verloor slechts één van de voorgaande veertien thuisduels met N.E.C. in de Eredivisie (0-2 in april 2012 – W9, G4). - Excelsior won twaalf keer van N.E.C. in de Eredivisie (thuis & uit), minimaal drie zeges meer dan tegen elke andere ploeg. - De Kralingers verloren vier van de laatste vijf competitiewedstrijden tegen N.E.C. (thuis & uit), maar wonnen de laatste ontmoeting in februari van dit jaar (2-0 op Woudestein). - Excelsior en N.E.C. hebben dit seizoen gemiddeld minder balbezit dan elke andere Eredivisieploeg (beide 41%). - De laatste vier schoten op doel van Excelsior op Woudestein leverden de ploeg een doelpunt op. - N.E.C. kwam dit Eredivisieseizoen in uitduels tot minder doelpogingen (59) en minder schoten op doel (17) dan alle andere teams. - De Nijmegenaren boekten in 2016 slechts één uitzege (0-1 bij Roda JC op 1 oktober) en kwamen in meer dan de helft van de uitduels niet tot scoren (9 van de 16). - Kévin Mayi was betrokken bij alle vier de uitdoelpunten van N.E.C. dit seizoen (3 goals, 1 assist). Wat denk jij dat er deze wedstrijd gebeurt? Zet nu in en win een veelvoud van je inzet terug! Nu met een winbonus van 300 procent!!!