Leipzig met goed gevoel naar topper tegen Bayern na overwinning

Door Voetbalcentraal, saturday 2016-12-17 17:48:43

RB Leipzig verloor vorige week voor het eerst dit seizoen. Zaterdagmiddag won de verrassing van de Bundesliga wel weer. De ploeg was met 2-0 te sterk voor Hertha BSC. Leipzig begon sterk aan de wedstrijd. Naby Keita en Emil Forsberg zorgden gelijk al voor wat gevaar. Tino Werner opende de score vijf minuten voor rust. De aanvaller kwam vrij in de zestien op aangeven van Keita en schoof de bal binnen. Na de rust scoorde Willi Orban een half uur voor het einde van de wedstrijd uiteindelijk de winnende goal. Hij kopte raak uit een hoekschop. Woensdag speelt Leipzig tegen Bayern München. De club kan zondag bij een overwinning op SV Darmstadt 98 in punten gelijk komen met Leipzig. Overige uitslagen: Schalke 04 - SC Freiburg: 1-1 1. FSV Mainz - Hamburger SV: 3-1 FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach: 1-0 Werder Bremen - 1. FC Köln: 1-1