Karsdorp? Hoe goed doet hij het bij Feyenoord?

Door Voetbalcentraal, monday 2017-04-03 21:11:26

Wordt het Bayern München, FC Barcelona, Arsenal of een andere grootmacht? Of blijft Rick Karsdorp gewoon bij Feyenoord? Diverse clubs trekken aan de rechtsback. Wat zeggen de cijfers eigenlijk over de verdediger? Doet hij het beter of slechter dan vorig seizoen?

Feyenoord speelde in de Eredivisie tot nu toe 28 wedstrijden. Karsdorp deed in al die duels mee. Hij maakte slechts vier keer niet de negentig minuten vol. Zijn totaal staat op 2449 minuten. Met hem er bij pakte Feyenoord per wedstrijd gemiddeld 2.46 punt. Vier keer gaf de twintigjarige voetballer een assist, éénmaal scoorde hij. De international liep slechts driemaal tegen een gele kaart aan.

Vorig seizoen kwam hij 29 keer in actie in de Eredivisie. Daarin maakte hij 2462 minuten. Feyenoord pakte met hem er bij gemiddeld 1.83 punt. Opvallend is het hoge aantal assists dat Karsdorp vorige jaargang gaf in de Eredivisie. Dat waren er maar liefst tien. Dat aantal gaat hij nu zeer waarschijnlijk niet meer halen.

Het is interessant om de prestaties van de verdediger in de competitie over twee seizoenen met elkaar te vergelijken. Gekeken is naar de prestatie na 28 wedstrijden. Karsdorp schiet veel vaker een bal tussen de palen dan vorig seizoen: 46 procent, om welgeteld nul procent. Zijn aantal assists is weliswaar minder, hij heeft meer kansen gecreëerd dan vorige voetbaljaargang. 

Verdedigend mag Karsdorp ook niet klagen. Hij wint gemiddeld net zo veel duels als vorig seizoen en is beter geworden in de lucht. Zijn percentage gewonnen kopduels ligt daarentegen niet zo hoog. Hij verliest vaker wel dan niet een kopduel. Toch moet de verdediger het in eerste instantie hebben van de linksbuiten tegenhouden en mee opkomen. Niet van kopduels winnen, dus. Gemiddeld gezien is Karsdorp ten opzichte van afgelopen seizoen beter gaan presteren. Niet voor niets dus heeft hij nu twee keer een kans gekregen in Oranje. 

Onderdeel in Eredivisie:

2016/17:

2015/16:

Schotprecisie

46 procent

0 procent

Goals

1

0

Assists

3

7

Passprecisie

81 procent

81 procent

Duels gewonnen

47 procent

47 procent

Tackles succesvol

40 procent

49 procent

Overtredingen mee

32 procent

41 procent

Overtredingen begaan

68 procent

59 procent

Rechtstreeks duel gewonnen

72 procent

60 procent

Kopduel gewonnen

42 procent

36 procent

Kansen gecrëerd

38

31

 




Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl