Ajax Vrouwen winterkampioen, ADO klopt Twente, PSV wint

Door Voetbalcentraal, friday 2016-12-23 23:48:53

Het was al zeker, maar na speelronde 14 in de Eredivisie Vrouwen is het officieel: Ajax Vrouwen is winterkampioen. De ploeg van trainer Ed Engelkes versloeg vrijdag Telstar Vrouwen met 3-6. FC Twente Vrouwen ging kopje onder bij ADO Den Haag Vrouwen: 3-2. PSV Vrouwen versloeg PEC Zwolle Vrouwen met maar liefst 6-0. Bij de gasten stond assistent-trainer Joran Pot aan het roer. Hij verving de zieke trainster Carin Meesters-Bakhuis. Achilles'29 Vrouwen ging met 1-3 onderuit tegen sc Heerenveen Vrouwen. Telstar Vrouwen leek tegen Ajax Vrouwen op weg naar een stunt. Bij rust stond het 2-2 bij de Noord-Hollandse derby. Linda Bakker en Katja Snoeijs zetten de thuisploeg tot tweemaal toe op voorsprong, maar even zo vaak maakte Ajax gelijk. Merel van Dongen en Kelly Zeeman scoorden. Na de pauze maakte diezelfde Van Dongen er 2-3 van. Bakker tekende voor de 3-3. Dankzij één goal van Lucienne Reichardt en twee van Chantal de Ridder werd het nog 3-6. FC Twente Vrouwen zat tegen ADO Den Haag Vrouwen na twaalf minuten spelen al op rozen. Door goals van Eshly Bakker en Ellen Jansen stond het 0-2. Pia Rijksdijk deed nog vlak voor rust iets terug. In de tweede helft boog de thuisploeg de achterstand om in een voorsprong. Michelle Vrieling en Victoria Pelova scoorden. Jeslynn Kuijpers was de gevierde vrouw bij PSV Vrouwen. Ze maakte tegen PEC Zwolle Vrouwen maar liefst drie doelpunten. Ook Lucie Akkerman, Nadia Coolen en Sisca Folkertsma scoorden. sc Heerenveen Vrouwen kwam op voorsprong tegen Achilles'29 Vrouwen. Tiny Hoekstra scoorde al in de tweede minuut. Na een uur spelen maakte Kerstin Casparij de 0-2, Amber Mutsaers scoorde tegen, Simone Kets besliste de wedstrijd. Uitslagen: Telstar Vrouwen - Ajax Vrouwen 3-6 ADO Den Haag Vrouwen - FC Twente Vrouwen 3-2 PSV Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 6-0 Achilles'29 Vrouwen - sc Heerenveen Vrouwen 1-3