Messi doet het beter dan Ronaldo

Door Voetbalcentraal, saturday 2017-04-22 15:51:40

El Clásico wordt ook zondag een wedstrijd om je vingers bij af te likken. Blijft koploper Real Madrid drie punten voorsprong houden op FC Barcelona of komen de Catalanen op gelijke hoogte? Veel zal waarschijnlijk afhangen van de vorm van sterspelers Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. De één doet het alleen een 'stuk' beter dan de ander.

Het is een gevecht waar voetballiefhebbers niet uitgepraat over zullen raken. Wie is nou precies beter: Cristiano Ronaldo van Real Madrid, of Lionel Messi van FC Barcelona? Het antwoord is lastig te vinden. Beide voetballers maken nou eenmaal ontzettend veel doelpunten en zijn betrokken bij veel doelpunten van hun ploeg. De enige eerlijke manier om een oordeel te kunnen vellen is om beide spelers aan de hand van de statistieken met elkaar te vergelijken. En dan nog valt op dat beide voetballers prestaties neerzetten waar veel andere voetballers slechts van kunnen dromen.

Toch zijn er verschillen tussen beide spelers, die ook niet net zo presteren als afgelopen seizoen. We nemen eerst Ronaldo onder de loep. De aanvaller van Real Madrid kwam deze jaargang in de Spaanse competitie 24 wedstrijden in actie. Hij maakte daarin negentien doelpunten en gaf zes assists. De Portugees creëerde 24 kansen, waaronder dus zes assists. 

Messi, de grote Argentijnse rivaal van FC Barcelona, speelde dit seizoen 28 wedstrijden. Hij scoorde daarin 29 keer en heeft dus een hoger doelpuntengemiddelde dan Ronaldo. De aanvaller gaf acht assists. Dat zijn er ook meer dan Ronaldo. Hij creëerde 66 kansen. Dat zijn er dus maar liefst 42 (!) meer dan de voormalige voetballer van Manchester United. Bovendien schiet Messi percentueel vaker op doel dan Ronaldo en geeft hij percentueel gezien meer succesvolle passes dan zijn eeuwige rivaal.

Ronaldo in het seizoen 2016/'17 

Wedstrijden

24

Goals

19

Assists

6

Kansen gecreëerd

24 (waarvan 6 assists)

Schotprecisie

45

Schoten op doel

49

Schoten niet op doel

59

Geblokte schoten

28

Succesvolle passes in procent

79

Tackles

20 procent winst

Lijf-aan-lijf-duels

40 procent winst

Kopduels

52 procent winst

Messi in het seizoen 2016/'17

Wedstrijden

28

Goals

29

Assists

8

Kansen gecreëerd

66 (waarvan 8 assists)

Schotprecisie

56 procent

Schoten op doel

59

Schoten niet op doel

46

Geblokte schoten

42

Succesvolle passes in procent

80

Tackles

35 procent winst

Lijf-aan-lijf-duels

61 procent winst

Kopduels

25 procent winst

Het is ook interessant om te bestuderen hoe beide spelers presteren ten opzic

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl