Vier redenen waarom Armenteros de topscorerstitel verdient

Door Voetbalcentraal, sunday 2017-04-23 15:15:00

Samuel Armenteros heeft zich door twee doelpunten tegen PEC Zwolle (1-2 winst) bovenin de topscorerslijst gemeld. De achterstand op koploper Nicolai Jørgensen, die al negentien keer doel trof, bedraagt slechts één goal. Hieronder vier redenen waarom de 26-jarige spits van Heracles Almelo het verdient om Eredivisie-topscorer te worden.

Opmerkelijke revival
In seizoen 2012/13 werd Armenteros door trainer John van den Brom opgepikt bij Heracles, maar vervolgens maakte de spits als speler van RSC Anderlecht amper minuten. Na huurperiodes bij Feyenoord (niet succesvol) en Willem II (redelijk succesvol) koos de aanvaller medio 2015 voor het geld en trok naar de Kaukasus, om bij Qarabag op een lager niveau te acteren. Voor veel voetballers betekent een dergelijke stap het vroegtijdige einde van hun profcarriere. Armenteros liet zijn contract in Azerbeidzjan vorig jaar echter ontbinden en maakt nu op het oude nest een indrukwekkende comeback.

Alleen maar mooie goals
Armenteros is een sierlijke, technisch vaardige speler. Eentje die een patent lijkt te hebben op mooie doelpunten. Bijvoorbeeld de 1-1 tegen PSV, waarbij Armenteros een verdediger na een paar scharen zijn hielen liet zien en vervolgens de bal over de uitkomende doelman Jeroen Zoet wipte. Of de twee goals tegen Go Ahead Eagles: de knappe solo en de volley in de kruising. Of de vrije trap tegen sc Heerenveen die hij achtteloos de kruising in veegde. Het lijstje houdt niet op. Wekelijk is het wachten op een nieuw magisch momentje van Armenteros.

Speelt voor het 'minste team'
Aannemelijk is dat je als spits meer kansen krijgt als je met betere teamgenoten op het veld staat. Afgaande op de waarden op transfermarkt.nl levert Armenteros een knappere prestatie dan zijn concurrenten. Jørgensen heeft één goal meer, maar de selectie van Feyenoord vertegenwoordigt veel meer waarde dan die van Heracles. Liefst €91,75 miljoen t.o.v. €17,5 miljoen. Ook Ricky van Wolfswinkel en Reza Ghoochannejhad, die net als Armenteros dit seizoen al achttien keer scoorden, hebben 'betere' medespelers. De selectie van Vitesse vertegenwoordigt een waarde van €32,45 miljoen en die van Heerenveen €41,1 miljoen.

Bondscoach overtuigen
Armenteros kwam in het verleden al negen keer uit voor Jong Zweden, maar een uitnodiging voor de hoofdmacht bleef vooralsnog uit. Op dit moment krijgen aanvallers Marcus Berg, John Guidetti en Isaac Kiese Thelin de voorkeur van bondscoach Janne Andersson, die wel al een paar keer bij duels van Heracles op de tribune zat. Niet gek, want op Zlatan Ibrahimovic na is Armenteros dit seizoen de meest scorende Zweed. Met een eventuele topscorerstitel op zak kan Andersson écht niet meer om Armenteros heen.

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl