Wat doen de spelers uit de kampioensploeg van Feyenoord 1999 nu?

Door Voetbalcentraal, sunday 2017-05-07 15:53:36

In 1999 vierde Feyenoord haar laatste landstitel. Op 25 april werd NAC Breda op 2-2 gehouden, waardoor het veertiende kampioenschap een feit was. Trainer Leo Beenhakker beschikte over een selectie van liefst dertig spelers. Waar zijn ze nu actief? Of wat doen ze? ELF Voetbal zet het op een rij: Doel 1. Jerzy Dudek 23-3-1973. 34 wedstrijden (0 goals). 2.998 minuten. De Poolse doelman was enorm populair. Nog steeds trouwens. Hij mag zondagmiddag de kampioensschaal uitreiken. Dudek stond 5,5 jaar bij Feyenoord onder de lat en verdiende een transfer naar Liverpool waarmee hij de Champions League won. Daarna stond hij ook als tweede doelman bij Real Madrid onder contract. Dudek was UEFA-ambassadeur en fungeert nu in diezelfde functie bij zijn eigen voetbalschool in Kraków. Hij verricht ook analysewerkzaamheden voor de Poolse zender TVP1. 26. Ronald Graafland 30-4-1979. geen wedstrijden. Was derde doelman van de kampioensploeg. Later wel eerste doelman bij Excelsior en Vitesse. Bij Ajax en later ook Feyenoord echter weer derde keus. Op 3 mei 2014 maakte Graafland na achttien jaar zijn debuut voor Feyenoord. Daarmee de oudste debutant sinds Michael Mols (36) op 1 september 2007. Nu is Graafland keeperstrainer van Excelsior. 21. Edwin Zoetebier 7-5-1970. 1 wedstrijd (0 goals). 61 minuten. Reservedoelman vertrok in de zomer van 2000 uit Rotterdam en koos voor Vitesse. Keerde daarna terug in De Kuip om via PSV en NAC zijn loopbaan af te sluiten. Van 2008 en 2011 was hij keeperstrainer bij FC Volendam. Een rol die hij in 2015 weer oppakte. Ook is hij eigenaar van Goalie Keeperswear, een Volendamse sportwinkel met keepersartikelen. Verdediging 25. Patrick Allotey 13-12-1978. 1 wedstrijd (0 goals). 90 minuten. De Ghanees speelde slechts vijf officiële wedstrijden voor Feyenoord. In 2005 zakte hij in elkaar als toeschouwer bij een training van het Ghanees voetbalelftal. Allotey overleed op 27 juni 2007 op 28-jarige leeftijd in het Korle Bu Teaching Hospital in zijn geboortestad. Hij leed al langer aan hypoglykemie. 27. René Bot 1 wedstrijd (0 goals). 6 minuten. De spijkerharde verdediger vertrok in december 1998 naar De Graafschap, waar hij in 10,5 jaar (!) uitgroeide tot cultheld. Daarna speelde hij mede door blessureleed nog elf wedstrijden voor AGOVV Apeldoorn. Daarna werd hij speler en later ook trainer van FC Presikhaaf. Bij De Graafschap verkocht hij nog het Broodje Bot. Nu is hij personal trainer. 23. Henk Fraser 7-7-1966. geen wedstrijden. Was in zijn laatste seizoen als profvoetballer alleen maar geblesseerd. De zesvoudig Oranje-international werd daarna trainer. Eerst bij de PSV jeugd, later als assistent van ADO Den Haag en Jong Oranje. In 2014 werd hij hoofdtrainer van ADO Den Haag. Sinds juli 2016 bekleedt hij die functie bij Vitesse. 22. Ulrich van Gobbel 16-1-1971. 27 wedstrijden (1 goal). 2.405 minuten. De belangrijke schakel uit de kampioensploeg zette in 2002 vanwege blessureleed een punt achter zijn loopbaan. Hij ging daarna spelers begeleiden, zette een eigen zaak in exotische producten op en werd trainer in het amateurelftal. Nu is hij jeugdtrainer van Feyenoord. In mei 2016 verscheen zijn biografie Uli! Uli!, geschreven door Jules van der Wardt. 15. Patricio Graff 18-11-1975. 4 wedstrijden (0 goals). 292 minuten. De linksback vertrok in 2000 bij Feyenoord. Speelde daarna voor FC Den Bosch, Sporting Gijón, Rayo Vallecano, CD Numancia, Hércules CF en Gimnasia y Esgrima de la Plate. Was anderhalf jaar geleden nog assistent-trainer van CD O'Higgins. 2. Christian Gyan 2-11-1978. 12 wedstrijden (1 goal). 783 minuten. Speelde tot de zomer van 2007 voor Feyenoord. Via uitstapjes bij TPS Turku, Wrexham AFC en RoPS Rovaniemi belandde hij bij Leonidas in de Zondag Hoofdklasse. Financieel ging het Gyan echter niet voor de wind. Via een sponsor van Feyenoord werkt hij sinds 2011 in de haven van Rotterdam. Tevens is hij actief voor Feyenoord Soccer Schools. 20. Ferry de Haan 12-9-1972. 9 wedstrijden (0 goals). 564 minuten. Nadat hij zijn basisplaats bij Feyenoord kwijtraakte, keerde De Haan terug naar Excelsior. Met de komst van Ton Lokhoff als trainer verloor hij ook daar zijn basisplaats. Halverwege het seizoen 2006/2007 stopte hij, mede vanwege een hardnekkige knieblessure, en werd hij bij de club commercieel manager. 16. Bert Konterman 14-1-1971. 32 wedstrijden (1 goal). 2.880 minuten De twaalfvoudig Oranje-international verkaste in de zomer van 2000 naar Glasgow Rangers. Zijn loopbaan sloot hij in 2004 af bij Vitesse. Werd hij daarna onder meer technisch manager van FC Zwolle. In 2014 nam hij de taak van assistent-trainer van Jong FC Twente en Jong Oranje Onder 19 op zich. 17. Patrick Paauwe 27-12-1975. 30 wedstrijden (5 goals). 2.539 minuten. In 2006 vertrok Paauwe na acht seizoenen naar Valenciennes. Na één jaar tekende hij bij Borussia