Ajax Vrouwen-keepster Quaye gaat voor kans bij VV Alkmaar

Ajax Vrouwen-keepster Quaye gaat voor kans bij VV Alkmaar

AMSTERDAM/ALKMAAR - Paulina Quaye keept volgend seizoen bij VV Alkmaar. De negentienjarige keepster verruilt Ajax Vrouwen na de huidige voetbaljaargang voor het vrouwenteam dat nu nog door het leven gaat onder de naam Telstar Vrouwen. De tiener hoopt bij de Witteleeuwinnen op meer speelminuten dan ze heeft gehad in Amsterdam.

“Na een gesprek met de nieuwe hoofdtrainer Benno Nihom en keeperstrainer Kees Kalk hebben we besloten dat het voor mij beter is om elders minuten te gaan maken”, zegt Quaye in gesprek met Voetbal Centraal. “Zij gaven aan dat het wellicht lastig voor me zou worden om komend seizoen veel wedstrijden te spelen bij Ajax Vrouwen. Het is belangrijk voor mijn ontwikkeling dat ik ervaring op ga doen in competitieduels in de Eredivisie Vrouwen. Ik ben blij dat ik bij VV Alkmaar de kans krijg om aan te sluiten.”

De voormalige jeugdinternational volgt de ALO-opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Dat maakt dat de keuze voor VV Alkmaar snel gemaakt was als nieuwe club. “Het is fijn dat ik nu op dezelfde school kan blijven. Ik kan topsport en mijn opleiding ook komend seizoen prima combineren”, merkt de doelvrouw uit Nijmegen op.

Ze keepte dit seizoen alle bekerwedstrijden, maar moest in de competitie de Spaanse goalie Elixabete Sarasola voor zich dulden. “Misschien zou ik op termijn eerste keeper van Ajax Vrouwen kunnen worden”, meent Quaye. “Maar Elixabete heeft meer ervaring dan ik en is in een aantal dingen wat verder dan ik ben. Ik denk dan ook dat het beter voor me is om verder te kijken dan deze club.” Quaye was bezig aan haar eerste officiële seizoen bij Ajax Vrouwen. Vorige voetbaljaargang trainde ze twee keer in de week mee bij de hoofdstedelingen, net als CTO Amsterdam-doelvrouw Lize Kop dat dit seizoen doet.Geplaatst op 08 mei 2017 om 17:02

Reacties

  • Anoniem (gast) zei op 08 mei 2017 om 22:08 - 0 +

    Groot talent!

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.