Aftrappen met... (25): Lineth Beerensteyn

Aftrappen met... (25): Lineth Beerensteyn

In de Eredivisie Vrouwen staat deze week speelronde 4 in de play-offs op het programma. Voetbal Centraal wisselt in aanloop naar de komende wedstrijden kort van gedachten met twee speelsters. Één van hen is aanvalster Lineth Beerensteyn (20). Zij speelt met FC Twente Vrouwen tegen Ajax Vrouwen.

TEKST: Maarten de Jong

Haar voormalige ploeg ADO Den Haag Vrouwen is met nog drie speelronden te gaan in de play-offs al uitgeschakeld in de strijd om de titel. Met haar huidige team FC Twente Vrouwen doet Lineth Beerensteyn daarentegen nog volop mee om het kampioenschap. Als het aan Ajax Vrouwen, de tegenstander van vrijdag ligt, worden de Amsterdammers in eigen huis in het onderlinge duel met de Tukkers kampioen. Die denken daar uiteraard héél anders over.

”Het is heerlijk dat we zo’n wedstrijd mogen spelen”, zegt Beerensteyn in gesprek met Voetbal Centraal. “Ajax heeft op dit moment de kans om de titel te pakken, maar ze moeten dat eerst nog maar eens laten zien. Ze gaan het niet makkelijk krijgen tegen ons. We gaan er echt alles aan doen om te proberen te voorkomen dat ze kampioen worden. We blijven hard werken en geloven er in dat wij nog de titel kunnen pakken.”

Eerst de cijfers. Ajax Vrouwen heeft met nog drie wedstrijden te gaan vijf punten voorsprong op de nummer twee in de stand. Bij een gelijkspel op Sportpark De Toekomst is de nieuwe kampioen dus nog niet bekend, bij een zege voor FC Twente Vrouwen ook niet. Alleen als het team van trainer Ed Engelkes de drie punten in eigen huis houdt, mag Ajax Vrouwen zich voor het eerst in haar bestaan kampioen noemen.

”Het is voor hen vervelend dat na het reguliere seizoen de punten doormidden zijn gegaan”, weet Beerensteyn. “Anders hadden ze nu een voorsprong van elf punten gehad. Die was niet meer in te halen voor ons, met nog drie wedstrijden te gaan. Het mooie is dat de titelstrijd nu tot het einde spannend blijft. Het wordt de vijfde keer dit seizoen dat we Ajax treffen, maar ik zou het liefst elke week zo’n topwedstrijd spelen.”

De winnaar valt volgens de razendsnelle aanvalster lastig aan te wijzen. “Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen kennen elkaar door en door, want we hebben al vaak tegen elkaar gespeeld. Kleine details kunnen de wedstrijd beslissen. Ik weet bijvoorbeeld wat ik kan verwachten van de linksback van Ajax Vrouwen, Davina Philtjens, maar dat zal ze vermoedelijk ook van mij weten. We kunnen bijvoorbeeld allebei hard rennen. Ik hoop dat ik op de juiste momenten net iets sneller ben, haha.”

Beerensteyn had deze week wel wat last van haar knie, maar hoopt het duel te kunnen halen. “Dat is de bedoeling, want het ging laatste weken lekker met me, net als met het team. Ik ben na mijn overstap van ADO Den Haag Vrouwen naar FC Twente Vrouwen op bijna alle fronten beter geworden. Het is perfect geregeld bij deze club, dus ik heb het hier erg naar mijn zin.” Alleen de titel ontbreekt nog, maar de Tukkers geven de moed niet op. Eerst Ajax Vrouwen proberen te verslaan. En dan verder kijken.

Tot slot de voorspellingen van Lineth Beerensteyn voor speelronde 4 in de play-offs:

Alle teams mogen nog één keer voorspellen. Om de spanning er in te houden, maken we de voorspellingen nog niet bekend.Geplaatst op 12 mei 2017 om 07:00

Reacties

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.