Telstar Vrouwen ruikt plek vijf na vreemde wedstrijd

Telstar Vrouwen ruikt plek vijf na vreemde wedstrijd

VELSEN-ZUID - Telstar Vrouwen maakt een goede kans om de play-offs om plek vijf als winnaar af te sluiten. De ploeg won vrijdag met 4-3 van PEC Zwolle Vrouwen en heeft twee punten voorsprong op nummer twee sc Heerenveen Vrouwen. Trainer Gideon Dijks is dan ook erg tevreden.

De kans bestaat dat in de laatste speelronde pas een beslissing valt. Dan spelen namelijk sc Heerenveen Vrouwen en Telstar Vrouwen tegen elkaar. "Dat zou je normaliter misschien zeggen, ja", zei Dijks na het duel met PEC in gesprek met Voetbal Centraal. "Misschien kunnen we kijken of we het niet zo ver hoeven te laten komen. Als wij winnen van Achilles'29, ben ik benieuwd wat Heerenveen doet tegen PEC."

De Witteleeuwinnen leken PEC Zwolle Vrouwen in ieder geval te trakteren op een pak slaag. Het stond bij rust al 3-0. Katja Snoeijs had toen drie keer gescoord. "Ik ben uitermate tevreden over de eerste helft", kon Dijks dan ook niet anders dan concluderen. "We hebben goed vanuit de organisatie gespeeld en een heleboel kansen gecreƫerd We hebben alleen te weinig gescoord."

Net na rust zette Jaimy Visser de 4-0 op het bord. Toch werd het nog spannend, want de gasten maakten drie doelpunten. Achtereenvolgens Yvette van Daelen, Esmee de Graaf en Anouk van Vilsteren zorgden daarvoor. "We verslapten", zei Dijks. "We werden gemakzuchtig. Het lijkt me logisch dat ik daar niet tevreden over ben. We kunnen niet achterover gaan leunen."

Foto: Remko KoolGeplaatst op 13 mei 2017 om 16:14

Reacties

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.