Heerenveen Vrouwen wil hoe dan ook "vol voor plek vijf gaan"

Heerenveen Vrouwen wil hoe dan ook "vol voor plek vijf gaan"

GROESBEEK - sc Heerenveen Vrouwen kan met nog twee wedstrijden te gaan in de strijd om plek vijf nog vijfde worden en dat is precies wat trainer Jan Schulting wil. Zijn team ligt na de 1-3 zege op Achilles'29 Vrouwen op schema.

De Friezen staan wel zesde, of tweede in de poule, want Telstar Vrouwen heeft twee punten meer verzameld. "Maar het is mooi dat we nog zicht hebben op plek vijf. Dat is waar we vol voor willen gaan. Spelen om de eerste plaats, of de vijfde dan in dit geval, is leuker dan voetballen om des keizers baard, zoals dat dan heet", zei Schulting in gesprek met Voetbal Centraal. "Dus ja, wij zijn tevreden over hoe het gaat en maken ons op voor een mooi slot van het seizoen."

sc Heerenveen Vrouwen scoorde drie keer tegen Achilles'29 Vrouwen. Het totaal aantal treffers in play-offs staat al op zestien. Dat is een gemiddelde van vier goals per wedstrijd. "Toch zijn er ondanks dat we veel scoren en winnen leermomenten", zei Schulting. "Hoe kom je uit een mindere periode tijdens een wedstrijd? Wij worden dan soms onrustig en onze veldbezetting wordt wat minder. Het is een mooi karwei om daar mee aan de slag te gaan. We weten wat we in de laatste weken van het seizoen nog moeten verbeteren."

Simone Kets en Tiny Hoekstra scoorden in Groesbeek voor rust. Het stond halverwege dan ook 0-2. Jody Schellekens maakte er in de tweede helft nog 1-2 van. Dankzij de tweede treffer van Kets stond uiteindelijk een stand van 1-3 op het bord.Geplaatst op 13 mei 2017 om 16:35

Reacties

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.