Davy Klaassen: "Dat we van deze ploeg hebben verloren…"

Door Voetbalcentraal, monday 2017-05-15 13:00:09

Na zijn waarschijnlijk laatste competitiewedstrijd voor Ajax was Davy Klaassen de nuchterheid zelve. "We hebben het voor de winterstop weggegeven. Thuis tegen Willem II bijvoorbeeld. Dat we van déze ploeg hebben verloren…"

Man Utd
Tussen de 34 competitiewedstrijden door speelde Ajax onder meer achttien Europese duels. Rond de internationale krachtproeven verspeelden de Amsterdammers veel punten. Zoals in de uitwedstrijd tegen PSV, waarin Ajax een kostbare 1-0 nederlaag leed. Klaassen: "Natuurlijk hadden we die week weinig tijd om te herstellen. Maar het was in mijn ogen niet de vermoeidheid die ons nekte, maar de uitvoering."

Ajax en Klaassen hebben tien dagen rust om zich voor te bereiden op de Europa League-finale tegen Manchester United. De Britten moeten tussentijds nog tweemaal opdraven. Hoe het programma er de komende dagen uitziet? "We gaan morgen uitlopen en hebben dan twee dagen vrij. Daarna beginnen we met de voorbereiding op Stockholm."


Gijzelen
Mocht Ajax die finale verliezen, dan vindt Klaassen niet dat het seizoen mislukt is. "Nee, absoluut niet. Natuurlijk willen we die cup pakken. Maar mocht het onverhoopt misgaan, dan vind ik dat we trots moeten zijn op wat we met deze ploeg hebben bereikt. We hebben Ajax en Nederland op de kaart gezet. Dat moeten we vooral niet vergeten."

Klaassen, die op 22 november 2011 zijn debuut maakte in de Amsterdamse hoofdmacht, zou weleens zijn allerlaatste competitieminuten voor Ajax gespeeld kunnen hebben. Klaassen ontweek de vraag over zijn toekomst met de mededeling dat hij zich voor duizend procent wil focussen op de finale tegen United. Wellicht dat Ajax-trainer Peter Bosz een poging gaat wagen om zijn aanvoerder voor de club te behouden? Bosz: "Dat is een beslissing die Davy zelf moet maken. Hij weet hoe ik over hem denk en wij weten dat Davy het naar zijn zin heeft bij Ajax. Het is aan hem en de beleidsbepalers van Ajax om eruit te komen. Hij is een belangrijke speler voor Ajax, maar ik ga hem niet gijzelen."

Voetbalcentraal

Voetbalcentraal is een merk van ELF Voetbal

Postadres
ELF Voetbal
Postbus 6684
6503 GD Nijmegen


Adverteren

Voor advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met:

Mike Bogaard
mike@elf-panna.nl