Schuiten van Heerenveen naar Alkmaar: "Verhaal bevalt me'"

Schuiten van Heerenveen naar Alkmaar: "Verhaal bevalt me'"

HEERENVEEN/ALKMAAR - Ingrid Schuiten neemt na zeven jaar afscheid van sc Heerenveen Vrouwen. Stoppen doet de 24-jarige voetbalster niet. De middenveldster vervolgt haar loopbaan bij Telstar Vrouwen, dat vanaf komend seizoen door het leven gaat als VV Alkmaar. Een mooie nieuwe uitdaging, vindt ze.

“Ik heb hier niet lang over na hoeven te denken”, merkt Schuiten op in gesprek met Voetbal Centraal. “Het was eigenlijk mijn bedoeling om nu ik mijn studie human technology af heb gerond te kiezen voor mijn maatschappelijke carrière. Werken in Heerenveen en voetballen leek me erg lastig, gezien de kans op een baan in die omgeving. In de regio Alkmaar of Amsterdam verwacht ik werk te kunnen vinden dat ik kan combineren met topsport. Bovendien bevalt het verhaal van VV Alkmaar me goed.”

De Noord-Hollanders hoorden dat Schuiten voornemens was om af te zwaaien en trokken aan de bel. “Ze zeiden dat ze het heel erg zonde zouden vinden als ik zou stoppen. Ze konden een routinier goed gebruiken, vandaar dat ze mij hebben benaderd. Ik verwacht dat ik met mijn ervaring jonge speelsters zou kunnen helpen. Of ik de rol van aanvoerder in ga vullen? Ik zou dat wel kunnen, ja. Dat ben ik nu ook bij Heerenveen. Ik ken de meiden van VV Alkmaar nog niet zo goed, maar denk dat we komend seizoen een leuke en talentvolle spelersgroep hebben.”Geplaatst op 17 mei 2017 om 12:02

Reacties

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.