Aftrappen met... (26): Lucienne Reichardt

Aftrappen met... (26): Lucienne Reichardt

In de Eredivisie Vrouwen staat deze week speelronde 5 in de play-offs op het programma. Voetbal Centraal wisselt in aanloop naar de komende wedstrijden kort van gedachten met twee speelsters. Één van hen is middenveldster Lucienne Reichardt (26). Zij speelt met Ajax Vrouwen tegen ADO Den Haag Vrouwen.

TEKST: Maarten de Jong

Ze pakte al eens de titel met ADO Den Haag Vrouwen en kan vrijdag met Ajax Vrouwen tégen haar oude liefde kampioen van Nederland worden. Een langere inleiding is niet nodig om te beschrijven wat voor bijzondere avond het is voor middenveldster Lucienne Reichardt van de voetbalsters uit Amsterdam. Het zou toch wat zijn voor haar en haar ploeggenoten als het lukt om minimaal gelijk te spelen. Dan mag Ajax Vrouwen zich voor het eerst in haar bestaan kampioen van Nederland noemen.

”Het is voor mij een mooie week en hij kan nog mooier worden”, glundert Reichardt als het in gesprek met Voetbal Centraal gaat over het wel heel bijzondere duel dat haar te wachten staat. De 26-jarige voetbalster speelde met de Hagenaars in de Champions League. Ze ging naar Rossiyanka, Rusland, en maakte haar meters in het Kyocera Stadion. Ze stopte twee jaar met voetballen op het veld, maar sloot afgelopen zomer aan bij Ajax Vrouwen. Volledig fit was ze nog niet, want de middenveldster moest herstellen van een voetoperatie.

Reichardt maakte daarna de nodige minuten, kreeg een contract tot en met het einde van het seizoen en heeft inmiddels de zekerheid dat er nog een jaargang aan vast kan worden geplakt. So far, so good, alleen raakte ze tussendoor opnieuw geblesseerd. Inderdaad: aan dezelfde voet. “Dat heeft mogelijk te maken met een gebrek aan gewenning”, zegt ze. “Ik had twee jaar lang niet op het hoogste niveau gespeeld en trainde nu weer volle bak mee. Gelukkig heb ik een paar weken geleden weer mijn rentree kunnen maken. Ik snap dat de trainer (Ed Engelkes, red.) de laatste weken vasthoudt aan zijn basis, want we doen het goed. Maar het liefst speel ik natuurlijk zelf.”

Ajax Vrouwen had, met de teruggekeerde Reichardt als invalster, vorige week tegen FC Twente Vrouwen al wel kampioen kunnen worden. Dat gebeurde niet, want het werd 1-1. “Ik merkte aanvankelijk wat teleurstelling bij mezelf”, blikt de middenveldster terug. “Maar achteraf weet je ook dat een punt in die wedstrijd het hoogst haalbare was en dat wij het als team goed hebben gedaan door het verschil met FC Twente op 5 punten te houden. We hebben nu nog twee wedstrijden de kans om nog één punt te pakken. Het mag nu niet meer verkeerd gaan, maar we juichen niet te vroeg.”

De puntentelling zit een beetje lastig in elkaar. Ajax Vrouwen heeft nu vijf punten meer verzameld dan FC Twente Vrouwen. Dat waren er elf, maar nadat de punten na het reguliere seizoen doormidden gingen, werd het aantal van FC Twente naar boven afgerond. Mochten Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen na zes wedstrijden in de play-offs gelijk eindigen, is Ajax kampioen, omdat het team dan het voordeel krijgt vanwege de afronding van de punten. Dat is voor de Amsterdammers een scenario waar ze nog niet aan willen denken. Eerst wacht ADO Den Haag Vrouwen op Sportpark De Toekomst - het duel begint om 19.30 uur.

ADO-trainer Arend Regeer liet al weten absoluut niet te willen dat Ajax vrijdag kampioen wordt. “Ik heb een zwak voor ADO”, zegt Reichardt. “Het is een goede ploeg die altijd strijd wil leveren en het tegenstander altijd zo moeilijk mogelijk wil maken. Ze eindigen ieder jaar hoog in de competitie. Het blijft één van de mooiste ploegen van Nederland binnen het vrouwenvoetbal.” De mooiste? “Ajax, absoluut.” Maar wat als Reichardt nou scoort tegen ADO? “Dan ga ik gewoon juichen. Omdat ik oprecht blij ben en nu voor deze club speel. Áls we maar kampioen worden, dat is het belangrijkste. Want wij rekenen ons op voorhand nog niet rijk. Eerst voetballen.”

Tot slot de voorspellingen van Lucienne Reichardt voor speelronde 5 in de play-offs:

Alle teams mogen nog één keer voorspellen dit seizoen. We houden de spanning er nog even in wie de Aftrappen met-bokaal wint, dus de voorspellingen blijven geheim.Geplaatst op 19 mei 2017 om 12:00

Reacties

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.