Aftrappen met... (26): Nurija van Schoonhoven

Aftrappen met... (26): Nurija van Schoonhoven

In de Eredivisie Vrouwen staat deze week speelronde 5 in de play-offs op het programma. Voetbal Centraal wisselt in aanloop naar de komende wedstrijden kort van gedachten met twee speelsters. Één van hen is middenveldster Nurija van Schoonhoven (19). Zij speelt met PEC Zwolle Vrouwen tegen sc Heerenveen Vrouwen.

TEKST: Maarten de Jong

Tegen sc Heerenveen Vrouwen. Nurija van Schoonhoven en PEC Zwolle Vrouwen weten inmiddels als geen ander hoe het is om de Friezen te treffen als opponent. Beide ploegen speelden al vier keer tegen elkaar dit seizoen: drie keer in de competitie en eenmaal in de play-offs. Er is vrijdag wel één verschil ten opzichte van de afgelopen duels. In tegenstelling tot voorheen is middenveldster Nurija van Schoonhoven nu waarschijnlijk niet van de partij.

“Het ging een paar weken geleden mis tegen Telstar Vrouwen”, zegt de voetbalster, die in het begin van deze week nog apart trainde van de groep, in gesprek met Voetbal Centraal. “Ik landde in die wedstrijd verkeerd en kreeg toen last van mijn knie. Mijn kniebanden en mijn meniscus hebben een klap gehad. Ze hebben tijd nodig om te herstellen. We verwachten niet dat mijn blessure heel ernstig is, maar we willen ook geen risico nemen. Het is dus de vraag of ik fit genoeg ben om mee te kunnen doen tegen sc Heerenveen Vrouwen.”

Van Schoonhoven moest vorige week, wederom tegen Telstar Vrouwen, ook toekijken. Het werd toen 4-3 voor de Witteleeuwinnen. Een beetje een vertekende uitslag, moet de middenveldster toegeven. “Het ging niet zo best voor rust”, erkent ze. “We kregen de bal niet naar de goede speelster. Het stond niet voor niks halverwege al 3-0. Net na de hervatting werd het 4-0. Toen was alle druk weg en opvallend genoeg begonnen we ineens te voetballen. We scoorden nog drie keer, maar de doelpunten vielen te laat.”

Het kan beter bij PEC, stelt Van Schoonhoven. “We gaan de moed zeker nog niet opgeven.” Al merkt ze wel bij haar en bij haar ploeggenoten dat het einde van het seizoen nadert. “Veel jonge meiden hebben veel minuten gemaakt. Die zijn nu best vermoeid. Daarnaast weten we dat een aantal voetbalsters de club gaat verlaten. Ik constateer dat we met zijn allen het niet erg zouden vinden als het seizoen voorbij zou zijn.”

De enige vraag die nog resteert is of PEC Zwolle Vrouwen dit seizoen onderaan eindigt of nog zevende kan worden. Het team heeft met nog twee wedstrijden te gaan drie punten minder dan nummer voorlaatst Achilles’29 Vrouwen. “De resultaten zijn niet zoals gehoopt”, weet Van Schoonhoven. “We hebben ons als team weldegelijk ontwikkeld sinds het begin van het seizoen. Ook ik persoonlijk ben echt beter geworden. Het is jammer dat we onderaan staan, maar we moeten ook eerlijk zijn en beseffen dat sommige andere teams sterker zijn dan wij.”

Met sc Heerenveen Vrouwen treft de ploeg van trainer Joran Pot een tegenstander die al eens verslagen werd. Misschien biedt dat houvast. “Het duel is een focuswedstrijd, dus we hopen op veel publiek”, zegt Van Schoonhoven. “Ik denk dat we met veel fans meer kunnen geven dan normaal gesproken. Als we scherp beginnen, kunnen we Heerenveen pijn doen. Ik herinner me dat we vorige keer tegen hen al vroeg een doelpunt tegen krijgen. We zijn nu gewaarschuwd. We willen er alles aan doen om het seizoen in eigen huis goed af te sluiten.”

Tot slot de voorspellingen van Nurija van Schoonhoven voor speelronde 5 in de play-offs:

Alle teams mogen nog één keer voorspellen dit seizoen. We houden de spanning er nog even in wie de Aftrappen met-bokaal wint, dus de voorspellingen blijven geheim.Geplaatst op 19 mei 2017 om 13:00

Reacties

  • Reageren op dit nieuwsbericht is niet (meer) mogelijk.